Hajvédelem a hőségben: 5 szuper tipp

Hajvédelem nyáron is
Shutterstock/Copyright (c) 2019 mcroff88/Shutterstock. No use without permission. - mcroff88
egészséges haj tippek nyár fényvédelem
A hajvédelem a nyári időszakban is kiemelten fontos, hiszen a hőségben könnyedén kiszáradnak a hajvégeink. Hogyan tudjuk megőrizni hajkoronánk szépségét a legnagyobb hőségben is? 5 szuper tipp csak nektek!

Hajvédelem? A nyári vakáció elengedhetetlen része a napsütés és a tengerpart, azonban a forró napfény és a sós tengervíz komoly károkat okozhat. A megfelelő hajápolás nélkül a nap káros UV-sugarai és a tengeri só kiszáríthatják, töredezetté és fénytelenné tehetik hajkoronánkat. Éppen ezért megmutatjuk,  hogyan védheted meg a hajadat a nyári időszakban, hogy az egészséges és ragyogó maradjon a legforróbb napokon is. Íme 5 szuper tipp!

Hajvédelem a nyári hőségben
Hajvédelem a nyári hőségben
Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2024 kei907/Shutterstock.  No use without permission.

 

Hajvédelem a nyári hőségben

Használj UV-védelmet nyújtó hajápoló termékeket

A nap káros UV-sugarai nemcsak a bőrünkre, de a hajunkra is veszélyesek. Speciális, UV-védelmet nyújtó hajspray-k, balzsamok és olajok használatával megóvhatjuk hajunkat, ugyanis ezek a termékek védőréteget képeznek a szálakon, így csökkentve a kiszáradás és a töredezés esélyét. Mielőtt strandra indulnál, mindenképpen érdemes beszerezned őket.

Viselj kalapot vagy kendőt

A legegyszerűbb és leghatékonyabb módja hajunk védelmének, ha fizikailag is megóvjuk azt a közvetlen napsugárzástól. Egy széles karimájú kalap, vagy könnyű kendő nemcsak stílusos, de hatékony védelmet is nyújt a nap káros sugarai ellen. Ráadásul a fejbőrt is megóvja az égési sérülésektől, és még csinos is.

A kalap fontos eszköze a fényvédelemnek!
A kalap fontos eszköze a fényvédelemnek!
Forrás: GC Images/"Emily In Paris 2" : Filming In South Of France

Hidratálás, hidratálás, hidratálás

A nap és a sós tengervíz kiszáríthatja a hajat, ezért kiemelten fontos a folyamatos hidratálás. Használj mélyhidratáló balzsamokat és hajpakolókat, hogy pótold a haj nedvességtartalmát. Ezt a folyamatot közvetlenül már a nyaralás előtt megteheted. Az argánolaj, a kókuszolaj, és az avokádóolaj különösen jó választás, mivel intenzív hidratálást és táplálást biztosítanak. Drogériákban bármelyik terméket beszerezheted.

Kerüld a forró hajformázó eszközöket

Nyáron, amikor a hajunk már eleve ki van téve a forró napsugárzásnak, érdemes kerülni a forró hajformázó eszközök használatát. A hajszárító, a hajvasaló, és a hajsütővas tovább száríthatja a hajat, és fokozhatja a töredezés veszélyét. Ha mégis használod őket, mindenképp alkalmazz közvetlenül a folyamat előtt hővédő spray-t.

Öblítsd le a tengeri só vizét

Ha pedig nyaralni mész, minden fürdés után, miután kijöttél a tengerből, azonnal öblítsd le hajadat tiszta vízzel. A tengeri só maradékai kiszáríthatják a hajat, ezért fontos, hogy eltávolítsd őket. Ha lehetőséged van rá, használj enyhe sampont és hidratáló balzsamot is az öblítés után. A legjobb megoldás azonban, ha feltűzöd a hajadat a fürdés idejéig, és még egy kalapot is húzol a fejtetődre.

Ha a strandolást követően jólesne egy hűsítő koktél, a linkre kattintva elolvashatod a Mindmegette szuper receptjeit!

Amennyiben viszont az érdekel, hogyan aludj úgy éjszakánként, hogy biztosan ne törjenek meg a hajvégeid, akkor látnod kell az alábbi videót:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.