Hekk fagyi?–Most már ezt is nyalhatod a strandon!

Hekkfagyi
Zsombor László
fagyi hekkfagyi balaton
Mit szólnál egy gombóc meggysör, sajtos-tejfölös lángos vagy akár hekk fagyihoz?! Pálfi Attila balatonmáriafürdői fagylaltozójában többek között ezeket is kipróbálhatod a hagyományos ízek mellett. A hekk fagyi nem az egyetlen, amitől le fog esni az állad...

Ki ne vágyna egy hűsítő fagyira ebben a kánikulában? Ám a megszokott csoki, eper és vanília vagy éppen a gyümölcsös fagyik helyett ezúttal egy igazán rendhagyó ízvilágot mutatunk be, amit egy balatonmáriafürdői fagyizóban kóstolhatunk meg.... Pálfi Attila, a hekk fagyi megálmodója mesélt erről a meghökkentő fagyi különlegességről illetve arról, milyen érdekes ízeket kóstolhatunk még meg náluk.

A nyár új fagylaltja: hekkfagyi
Hekkfagyi az új őrület

Hekk és lángos ízű fagyik

"Amit kimondottan szeretek a munkámban: szervezni, gondolkodni, irányítani és hogy ki tudom élni a kreatív énemet a fagylaltkészítésben. A lángosos ízűt a feleségem találta ki. Megkérdezte, hogy tudnék-e lángosból fagyit készíteni. Én meg magabiztos vagyok és rávágtam, hogy persze hogy tudok. Különdíjat nyertem vele tavaly a Balaton fagyija versenyen. Ezek után sokan kérdezték, hogy hova tovább, mert szerintük ezt már nem lehet fokozni. 

Én azt gondolom, hogy mindig van feljebb, illetve szerettem volna a szakmabelieknek és az embereknek is megmutatni, hogy nem muszáj leragadnunk gyümölcsöknél, olajas magvaknál, meg a csokoládénál.

 Szerintem a gasztro vonal lesz a jövő a szakmánkban. A hekk fagyit körülbelül az ötödik próbálkozásomra sikerült elfogadhatóra készíteni. Halhúsból nem egyszerű fagyit csinálni, de ezért is tetszett az ötlet, hiszen komoly szakmai kihívás volt. Ez egy gasztro fagylalt. Elsődlegesen nem tölcsérben van a helye. Úgy tudnám elképzelni, hogy mondjuk egy különleges lángosra teszünk pici halmokat a fagyiból. Vannak olyan gourmet éttermek az országban, amiknek az étlapjára simán beférne egy hasonló ételkompozíció. Amikor megkínáljuk vele a vendégeket, tízből ketten kérnek belőle egy teljes gombócot."

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.