Ennyit kell szexelnie a nőknek ahhoz, hogy tovább éljenek

szexi nő, hálószoba, szex, csábítás, maszturbálás, önkielégítés
Shutterstock/Depiction Images - Depiction Images
egészség nők szex
Egy új tanulmányból kiderült, mennyit kell szexelnie a nőknek ahhoz, hogy tovább éljenek. A korai halálozás kockázata magasabb volt azoknál, akik hetente kevesebb mint egyszer gyűrték össze a lepedőt.

Ha a nők el akarják kerülni a korai halálozást, akkor nem kell mást tenniük, mint szexelniük, és minél többször. Ez derül ki egy új tanulmányból, amiben kifejezetten azt vizsgálták, a hölgyek egészségére hogyan hatnak az együttlétek.

szexi nő, hálószoba, szex, csábítás, maszturbálás, önkielégítés, nő az ágyban, korai halálozás
A korai halálozás elkerülhető a heti több szexszel, de ez csak a nőkre igaz
Forrás: Shutterstock/IAKIMCHUK IAROSLAV

A korai halálozás elkerülhető: csak szexelni kell

A Journal of Psychosexual Health című szakfolyóiratban nemrégiben közzétett kutatás szerint azoknál a 20 és 59 év közötti nőknél, akik ritkán - hetente kevesebb mint egyszer - szexeltek, 70%-kal nagyobb volt mindenféle halálozás kockázata. A minnesotai Walden Egyetem 14 542, 20 év feletti amerikai felnőtt adatait elemezve arra a következtetésre jutottak, hogy a nők számára előnyös lehet, ha hetente többször gyűrik össze a lepedőt. 

"A szexuális aktivitás fontos az általános szív- és érrendszeri egészség szempontjából, 

valószínűleg a szívfrekvencia-variabilitás csökkenése és a véráramlás növekedése miatt"- írták a szerzők.

A kutatócsoport azt is megállapította, hogy a depresszió, ha alacsony szexuális gyakorisággal párosult, szintén magasabb halálozási kockázatot eredményezett. A depresszió a szexuálisan aktív emberekre, különösen a nőkre kevésbé volt káros hatással. Az elmélet szerint a depresszió másképp hat a férfiakra, mint a nőkre. A depresszió az egészségügyi következmények miatt magasabb halálozáshoz vezethet, a szex által felszabadított endorfinok azonban megelőzhetik ezeket a negatív következményeket. 

És bár a több szex határozottan jó hatással van a nők egészségére, ugyanez a fériakéra már nem igaz.

  A kutatók megállapították, hogy a túl sok szex hatszorosára növelheti a férfiak halálozási kockázatát a nőkéhez képest.

Ilyen gyakran szeretkeznek a párok valójában: jó hír a férfiaknak, rossz a nőknek

Mivel a tudomány jelenlegi állása szerint a heti több szex a nők számára előnyös, a férifak számára kevésbé, az arról szóló kutatás eredménye, hogy hányszor bújnak össze a párok hetente, a férfiak számára jelent jó hírt, ha csak pusztán az aktus élettani hatásaira fókuszálunk... Egy 2018-as, szakmai, 660 házaspáron végzett kutatás eredménye alapján a párok 25 százaléka hetente egyszer, 16 százaléka heti 2-3 alkalommal, 5 százaléka a pedig heti négynél többször él szexuális életet. 

A párok 17 százaléka havonta egyszer, 19 százaléka havonta 2-3 alkalommal, 7 százalékuk csak egyszer-kétszer szexelt az évben, 10 százalékuk pedig egyáltalán nem szexelt a vizsgálatot megelőző évben.


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.