Arctorna – Botox helyett természetes ránctalanítás

arctorna
Shutterstock - fast-stock
arctorna botox ránctalanítás
Nem csak a test, az arc izmait is rendszeresen át kell mozgatnunk, ha azt szeretnénk, hogy rugalmasak maradjanak. Végezzük el naponta ezeket az egyszerű gyakorlatokat, hogy bőrünk megőrizhesse feszes tónusát!

Annak érdekében, hogy az arcunk hosszú évekig természetesen feszes maradjon, nem árt néhány egyszerű, gyors és hatásos torna gyakorlatot elsajátítanunk. Mindössze néhány perccel növeli meg az esti illetve a reggeli rutint, az eredmény azonban évekkel fiatalabb és üdébb arcbőr lesz. Arctorna? Ezek a tökéletes gyakorlatok:

Arctorna
Arctorna botox helyett
Forrás: Shutterstock

Arctorna - Botox helyett természetes bőrfiatalítás

  • Miért eredményes?

Ott fejti ki a hatását, ahol arra szükség van. Az egyes izmok megfeszítése és ellazítása a bőr legmélyebb rétegét dolgoztatja meg. A mozdulatok javítják a vérkeringést, élénkítik a sejtek anyagcseréjét. A gyakorlatokat nagyon könnyű elsajátítani: közvetlenül lefekvés előtt álljunk a tükör elé, koncentráljunk a ki- és belégzésre, majd egy picit mozgassuk át az arcizmainkat a bemutatott módokon. Rendszeresen elvégezve felerősíti a ránctalanító készítmények hatását.

Fontos, hogy minden gyakorlatnál arra az izomra koncentráljunk, amelyiket éppen megdolgoztatunk. Lélegezzünk lassan ki és be, miközben a mozdulatsort végezzük.

Homlok

  • A redők mérséklése

A két mutatóujjunkat fektessük a homlokunkra, a hüvelykujjainkat pedig lazán támasszuk a halántékunknak. 20 másodpercig nyitott szemmel próbáljuk fel- és lefelé húzni a szemöldökünket, miközben az ujjainkkal ellentartunk a mozdulatnak. Ismételjük ötször!

  • Apró ráncok ellen

Összezárt ujjainkat helyezzük a homlokunk jobb és bal oldalára, óvatosan húzzuk fel a szemöldökünket, tartsuk így 10 másodpercig, majd lassan engedjük vissza.

ARCÉL

  • A finom kontúrokért

A ráncok ellen a nevetés a legjobb módszer, amit akár tornagyakorlatként is végezhetünk. Helyezzük a mutatóujjunkat a külső szemzughoz, a többi ujjbegyünket – az ujjainkat behajlítva – enyhén nyomjuk az arcunkra. Feszítsük meg a vonásainkat, 10 másodpercig nevessünk szívből, majd lazítsunk.

  • Az áll és a nyak izmainak erősítése

Mindkét tenyerünket fordítsuk lefelé, és egymás alatt, a mutatóujjak oldalával érintsük a nyakunkhoz. Először simítsunk végig a nyakunkon az egyik, majd a másik kézfejünkkel lentről fölfelé. A mozdulat a nyak közepétől az állcsúcs felé vezessen. Ismételjük meg ötször, majd tegyünk ugyanígy az ellenkező irányba is. Napközben tartsuk büszkén a fejünket, hogy a nyak bőre ne váljon ráncossá és petyhüdté!

SZÁJKÖRNYÉK

  • Feszes ajkak

Jobb és bal oldalon is nyomjuk erősen a fogsorunkhoz a mutatóujjunkat a szájszeglet fölött. Ha enyhén széthúzzuk az ajkainkat, az izmok megfeszülnek. Maradjunk így 10 másodpercig, majd lazítsunk. Ismételjük ötször.
Barázdák nélkül
A száj körül hamar kialakulhatnak a mimikai ráncok. A következő gyakorlattal védekezhetünk: a lassú kilégzés (kb. 10 másodperc) alatt erősen artikulálva ejtsük ki elnyújtva az ú hangot, egymás után ötször.

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.