Pattanások ellen nyáron: 10 tipp, amelyekkel elkerülheted őket!

Problem,Skin.,Upset,Young,Female,Popping,Pimple,On,Forehead,While
Shutterstock/Prostock-studio -
megelőzés nyár pattanás
Nem tudod hogyan kezeld a problémás arcbőrödet? Ne aggódj! Alábbi tippjeink betartásával megelőzheted a pattanások kialakulását.

A nyár sokak számára a napsütést, a strandolást és a szabadságot jelenti, de a meleg időjárás és a fokozott izzadás a bőrünk számára is kihívást jelenthet. A pattanások megjelenése ebben az időszakban különösen bosszantó lehet, de szerencsére van néhány bevált módszer, amivel elkerülheted őket. Íme 10 hatékony tipp, hogy bőröd egész nyáron tiszta és ragyogó maradjon!

pattanások
A pattanások megjelenése az arcbőrön nem csak a tinédzsereket sújtja
Forrás: Shutterstock

1. Pattanások eltüntetése: Tisztíts alaposan

A nyári hőségben a bőr zsírosabbá válhat, amely eltömítheti a pórusokat. Fontos, hogy naponta kétszer alaposan tisztítsd meg az arcodat egy gyengéd, mégis hatékony arctisztítóval, ami eltávolítja a felesleges olajat és szennyeződéseket. A zselés, vagy hab állagú termékek hatékonyan megtisztítják az arcbőrt, de a sima micellás víz is megfelelő lehet a kórokozók eltávolítására. A kevesebb néha több - igaz mondás lehet, reggelente elegendő, ha tiszta, langyos vízzel átmosod a bőröd.

2. Használj hidratálókrémet

A nehéz, zsíros hidratálók helyett válassz könnyű, hidratáló termékeket. A jojoba olaj kiváló választás lehet, mivel felszívódik a bőrben és nem marad tőle olajos a felület. Erős védőréteget képez a bőrön, így véd a dehidratáltság , valamint az allergének és a porszennyezés ellen is.

Banner,Woman,Hair,Care,,Drop,Of,Oil,Restore,And,Recovery
Mindig hidratálj! 
Forrás: Shutterstock

3. Ne hanyagold a napvédelmet

A napvédelem nem csak a leégés ellen fontos, hanem a pattanások megelőzésében is segíthet. Válassz nem komedogén (pórusokat nem eltömítő) fényvédőt, hogy megvédd bőrödet a káros UV-sugaraktól anélkül, hogy pattanásokat okozna.

 

4. Rendszeres hámlasztás

Hetente kétszer-háromszor használj gyengéd hámlasztót, hogy eltávolítsd az elhalt hámsejteket, és megakadályozd a pórusok eltömődését. Kerüld a túl durva hámlasztókat, amelyek irritálhatják a bőrt.

5. Kerüld a nehéz sminket

A nyári melegben a nehéz smink könnyen lefolyhat, és eltömítheti a pórusokat. Próbálj a nyári szezonban a bőröd levegőztetésére koncentrálni, mert így megelőzheted a piros pöttyök kialakulását. Hidd el, hálás leszel érte.

Too,Much,Make,Up
A túlzott smink fokozza a pattanások kialakulását nyáron
Forrás: Shutterstock

6. Tisztítsd a kiegészítőidet

Az izzadás miatt a kalapok, sapkák és napszemüvegek könnyen szennyeződhetnek, amelyek pattanásokat okozhatnak. Tisztítsd meg őket rendszeresen, hogy elkerüld a baktériumok felhalmozódását.

 

7. Egészséges táplálkozás

Az olyan ételek, mint a fagylalt és a gyors ételek, növelhetik a pattanások kialakulásának kockázatát. Fogyassz sok friss gyümölcsöt és zöldséget, és kerüld a cukros és zsíros ételeket. A bogyós gyümölcsökben (málnában, eperben, áfonyában, szederben) rengeteg az antioxidáns, vagyis olyan mikro-tápanyagokkal, melyek igen hatékonyan veszik fel a küzdelmet a pattanások ellen.

Closeup,Of,Smiling,Woman,Eating,Healthy,Salad,While,Sitting,On
Az egészséges táplálkozás elengedhetetlen
Forrás: Shutterstock

8. Fogyassz sok folyadékot

A megfelelő hidratálás elengedhetetlen a bőr egészségéhez. Igyál meg napi 2-3 liter vizet, hogy bőröd hidratált maradjon, és segítse a méreganyagok kiürülését a szervezetedből

 

9. Ne piszkáld az arcod

A nyári melegben az bőröd gyakori érintése baktériumokat juttathat a pórusaidba, ami pattanások kialakulásához vezethet. Próbáld meg minél kevesebbszer megérinteni az arcodat, különösen piszkos kézzel. 

10. Figyelj az öltözékedre is

A szoros, nem szellőző ruhák alatt a bőr jobban izzad, ami pattanásokat okozhat, különösen a hát és a mellkas területén. Viselj könnyű, légáteresztő anyagokat, hogy bőröd lélegezhessen.

A nyár tele van élményekkel és szórakozással, és nem szabad, hogy a pattanások elrontsák ezeket a pillanatokat. Ezekkel a tippekkel megőrizheted bőröd tisztaságát és egészségét, hogy magabiztosan élvezhesd a nyár minden percét! 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.