A somlói galuskát megéri otthon elkészíteni, hiszen a legtöbb étteremben csak az egyszerűsített, pudingos változatot ismerik, melynek íze meg sem közelíti az eredetiét.
Hozzávalók 4-6 személyre: |
A piskótához:
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál porcukor
- 6 tojás
- 10 dekagramm darált dió
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaó
- 1 mokkáskanál sütőpor
A vaníliakrémhez:
- 3 deciliter tej
- 3 darab tojássárgája
- 8 dekagramm porcukor
- 1 rúd vanília kikapart belseje
- 1 teáskanál étkezési keményítő
A csokiöntethez:
- 20 dekagramm jó minőségű étcsokoládé
- 1,5 deciliter tejszín
- 3 dekagramm vaj
- 2 evőkanál rum
A rumos öntethez:
-2 evőkanál rum
- 1,5 deciliter víz
- 1 teáskanál reszelt narancshéj
- 10 dekagramm cukor
Ezen kívül:
- 1 jó nagy marék mazsola
- 2 deciliter rum
- 10 dekagramm darált dió
- 3 deciliter tejszínből vert hab
- 1-2 teáskanál kakaópor a díszítéshez
Elkészítése: |
Van egy jó recepted? Töltsd fel Recepttárunkba, és oszd meg mással is! |
Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is! |
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.