Töltött karalábé
Hozzávalók 4 személyre:
• 80 dkg friss karalábé
• 30 dkg darált pulykacomb
• 3 db zsemle
• só, bors
• 5 dkg vöröshagyma
• 1 csokor petrezselyemzöld
• 1 db tojás
• 3 dl 12 %-os tejföl
• 5 dkg liszt
Elkészítése:
A meghámozott karalábék tetejét levágjuk, belsejüket kikaparjuk.
A darált húsból, áztatott zsemléből a tojással, a petrezselyemzölddel és a fűszerekkel ízesített tölteléket készítünk, majd a kikapart karalábékba töltjük.
A kikapart részeket sós vízbe feltesszük főzni, a megtöltött karalábékkal együtt.
Ha megfőtt, kiemeljük a megtöltött karalábékat.
A megmaradt főzőlét tejfölből és lisztből készült habarással besűrítjük, és jóízű főzeléket készítünk belőle.
Tálaláskor a főzelékkel leöntjük a megtöltött karalábékat, és párolt barna rizst adhatunk mellé.
Tippünk:Tölts fel te is saját receptet! |
Almás rétes
Hozzávalók 4 személyre:
• 1 csomag réteslap
• 1,20 kg savanykás rétesalma
• őrölt fahéj
• 10 dkg kristálycukor
• vaníliás cukor
• 10 dkg margarin
Elkészítése:
A megtisztított, lereszelt almát a margarin felén megpároljuk.
Fahéjjal, cukorral, vaníliás cukorral ízesítjük. Az ismert módon réteslapba töltjük és megsütjük.
Porcukorral meghintve forrón tálaljuk, igény szerint kínálhatunk csökkentett zsírtartalmú (light) tejszínhabot is mellé.
Tippünk: Tölts fel te is receptet! |
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.