Mi más lenne a Rózsakunyhó karácsonyfáján, mint rózsás habcsók! Nyár derekán tettünk el elegendő rózsacukrot, hogy most elkészíthessük az illatos, pasztellszínű csókokat. Lássuk, hogyan!
Hozzávalók:
6 tojásfehérje,
1 evőkanál citromlé,
35-40 dkg rózsacukor
Elkészítése: A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Apránként hozzáadjuk a rózsacukrot, belecsöpögtetjük a citromlevet, majd gőz fölé állítva addig verjük, míg fényes masszává válik. Ekkor csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük, és sütőpapírral borított tepsire csókokat nyomunk belőle. Ha fenyőfára szánjuk, nem csókokat, hanem aprócsókokból összeálló kis halmokat nyomunk. Langyos sütőben 60-70 perc alatt megszárítjuk.
Hasonló virágos recepteket találsz ITT.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.