Csillagánizsos fűszersó:
A fűszerkeverékről pár szóban:
Ez a só is – mint az összes többi — értékes ásványi anyagokkal bír. Íze jobban behatol az ételekbe, alkalmas pácolásra és szárnyas húsok ízesítésére. A csillagánizs felét érdemes őrölt formában a sóhoz adni, hogy a sütés során jól érvényesüljön. A frissen sütött húsételeknél érdemes az egészben hagyott ánizst vajban és olívaolajban kicsit átmelegíteni, majd utána megsütni a zsiradékban a húst.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Irdaljuk, majd sózzuk be a csirkemelleket a fűszersóval. Olvasszuk meg a vajat alacsony lángon (2-3-as fokozat), adjuk hozzá az olívaolajat és a csillagánizst, kevergessük fél percet. Fantasztikus illata keletkezik, amikor a csillagánizs kiadja magából az illóolajakat. Ezek után kapcsoljuk magas lángra a tűzhelyet, és süssük meg benne a csirkemelleket, mindkét oldalukat 3 percig. Majd forgassuk vissza a melleket az először megsütött oldalukra, fedjük le a serpenyőt, és alacsony lángon (2-3 fokozat) pároljuk a húst még 5 percet a gőzben.
A fedő levételével még pároljuk el a kevés levet, ami keletkezett, és tálaljuk frissen sütött zöldségekkel vagy rizzsel.
Sütőben sült grillzöldségek hozzávalói:
Mossuk meg alaposan a zöldségeket, és vágjuk tetszőleges méretűekre. Rajuk tepsibe, locsoljuk meg az olajjal, és szórjuk meg a sóval. Süssük sütőben 30 percet 200 fokon, és tálaljuk a frissen sült csirke mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.