Feketelencse-főzelék sült debreceni kolbásszal

Forrás: Roberto konyhája -
Roberto konyhája lencse főzelék kolbász
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Isteni finomságot hoztam nektek újév napjára. Tudjátok, ha az év első napján lencsét esztek, gazdagság vár rátok egész évben. 

Hozzávalók 6 főre

• 40 dkg fekete (beluga) lencse
• 1 nagyobb vöröshagyma
• 3 gerezd fokhagyma
• 3 babérlevél
• 1/4 citrom leve
• 1 evőkanál mustár
• 1 kicsi doboz tejföl
• 1 evőkanál liszt
• 2-3 evőkanál olívaolaj (extraszűz)
• só
• tört bors

Feketelencse-főzelék sült debreceni kolbásszal Forrás: Roberto konyhája

Elkészítése

Tisztítsuk meg a vöröshagymát, szeljük apró kockákra, a fokhagymát vékony karikára (aki szereti az intenzívebb ízt, reszelje le). Olívaolajon pirítsuk aranybarnára, majd keverjük hozzá a fokhagymát, és pár másodpercig pirítsuk, majd adjuk hozzá a lencsét, és öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Ízesítsük sóval, borssal, babérlevéllel, majd fedő alatt főzzük, amíg a lencse megpuhul. Ekkor ízesítsük a citromlével és a mustárral, alaposan keverjük meg, hogy a mustár ne csomósodjon össze. Amíg fő a főzelék, készítsünk habarást: keverjük csomómentesre a lisztet a tejföllel, szedjünk hozzá a lencse forró levéből két merőkanálnyit, és alaposan keverjük össze. Ezután adjuk hozzá a forrásban lévő főzelékünkhöz, és folyamatosan kevergetve forraljuk össze. Süssünk hozzá debreceni kolbászt vagy csak simán tükörtojást, mindkettővel tökéletes.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.