Mézes sárgarépa-krémleves sárgarépachipsszel

Forrás: Privát séf -
chips privát séf recept méz sárgarépa Marton Adrienn
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egyik kedvenc levesem: egy igazán rendhagyó együttállás eredménye. 

Hozzávalók

300 gr sütőtök
1 nagyobb sárgarépa
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 ek. olívaolaj
2 ek. juharszirup (vagy méz)
600 ml zöldségalaplé
1,5 dl főzőtejszín
só, bors

Mézes sárgarépa-krémleves sárgarépachipsszel Forrás: Privát séf

Hogyan készítsük el?

1. A répát, a sütőtököt és a hagymát megpucoljuk. A sárgarépát nagyjából 1 cm-es szeletekre, a sütőtököt 2 cm-es kockákra, a hagymát pedig gerezdekre vágjuk.
2. Egy hőálló serpenyőt felhevítünk, és az olajat a juharsziruppal (vagy mézzel) megolvasztjuk benne. Rátesszük a felaprított zöldségeket és a megroppantott fokhagymákat is, majd ezzel a szirupos olajjal összekeverjük.
3. A 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük a serpenyőt, és 30 percig sütjük a zöldségeket.
4. Amikor elkészült, a serpenyő tartalmát átöntjük egy edénybe, és felöntjük zöldségalaplével. Ha nincs otthon alaplé, vízzel helyettesíthetjük. 10 percig főzzük, majd egy botmixerrel alaposan összeturmixoljuk.
5. Végezetül a tejszínnel felöntjük, és egyszer újraforraljuk.

Tipp:

Ha a sárgarépachipset a leves betétjeként el szeretnénk készíteni, akkor egy pucolt sárgarépát vágjuk vékony szeletekre, majd egy kevés olajjal, sóval és borssal keverjük össze ( épphogy az olaj elfedje a répaszirmokat). Ekkor egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük a sárgarépaszeleteket, úgy, hogy ne fedjék egymást. 150 fokon 30 perc alatt elkészül a chips.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.