Hozzávalók
Chips - 1 db répa, 1 édesburgonya, 1,5 tk. pirospaprika, só, bors. Gyömbéres-datolyás mártogatós - 2 dl paradicsompüré, fél bögre datolya, 2 cm-es gyömbér, 2 gerezd fokhagyma, só, bors.
Hogyan kell elkészíteni?
Mossuk meg a zöldségeket, majd töröljük szárazra őket. Vágjuk vékony szeletekre uborkagyaluval, vagy egy éles késsel az édesburgonyát, de a héját hagyjuk rajta. Majd olívaolajjal, pirospaprikával, sóval és borssal fűszerezzük. Fontos, hogy ne sok olajat tegyünk rá, csak annyit, amennyi épphogy befedi a zöldségszeletek mindkét oldalát.
Egy sütőpapírral befedett tepsire helyezzük a szeleteket, fontos azonban, hogy egyetlen karika se fedje egymást. 140 Celsius-fokon 40-45 percig süssük a zöldségeket, félidőnél forgassuk át őket.
Időközben készítsük el a gyömbéres-datolyás mártogató szószt. A datolyát a paradicsompürével, a friss gyömbér reszelt húsával, a fokhagymával összeturmixoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
TIPP
1. Nem szabad melegen letakarni a már kész chipset, mert megpuhul.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.