Hozzávalók 4 főre
• 400 g csicseriborsó (lében áztatott)
• 30 dkg burgonya megtisztítva és kockára vágva
• 1/2 szál póréhagyma felkarikázva (15 centis darab)
• 2 gerezd fokhagyma megtisztítva és vékonyra szeletelve
• egy 2 centiméteres friss gyömbér vékonyan megpucolva és felszeletelve
• 1 evőkanál mogyoróolaj, helyettesíthető olívaolajjal
• 3 dl főzőtejszín
• tálaláshoz pirítsunk mogyorót
• só és fehér bors
Elkészítése
Lével együtt rakjuk fazékba a csicseriborsót. A levét kóstoljuk meg, mert márkánként változik, hogy milyen sós az íze. Adjuk hozzá a kockára vágott burgonyát, a vékonyra szeletelt póréhagymát, a felszeletelt fokhagymákat és a felkarikázott gyömbért. Öntsük fel picivel több vízzel, mint amennyi ellepi, forraljuk föl, és forrástól számítva 20 perc alatt főzzük készre közepes lángon. Közben sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az 1 evőkanál mogyoróolajat. Ha elkészült, húzzuk le a tűzről, és öntsük bele a tejszínt. Turmixgépben vagy botmixerrel turmixoljuk simára. Merjük a levest csészébe, szórjuk meg pirított mogyoróval, és locsoljuk meg mogyoróolajjal a tetejét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.