Bolgheri utcácskáin sétálva rövid időn belül rátaláltunk egy, a magyaroknak is sokatmondó helyre, a Zwack család tulajdonában lévő kávézóra. Körbenézve a hely telis-tele volt a híres család képeivel. Miután megittuk az isteni kávénkat és felfrissültünk, kerestünk valamit, ami az érdeklődésemet még inkább felkeltette...
Mi lehetett volna más, mint az olívaolaj?!
Fonte di Fianóban meglátogattuk Simone-t és Paolót, azt a testvérpárt, akik a Gambero Rossónál az év termelői díját nyerték olívaolaj készítésben. Sokan úgy tudják, hogy többféle olajbogyó létezik, de valójában csupán a zöld. A boltokban kapható olívabogyó attól kapja ébenfekete színét, hogy szüretkor a zöld bogyót tovább hagyják érni a fán, így az befeketedik. Megmondom őszintén, hogy otthon én is sokat főzök olívaolajjal, de azt nem gondoltam volna, hogy mennyi minden befolyásolja egy-egy üveg tartalmának színét, ízét és minőségét. Ugyanis nem mindegy az olajbogyó fajtája, a talaj minősége, az éghajlat és még a szüret ideje sem. Sok mindent hallottam, de végre elérkeztünk a kedvenc részemhez a tényleges kóstoláshoz. 5-féle olajat kóstoltunk és így, hogy egymás után volt alkalmam többféle változatot megízlelni, én is éreztem, hogy ízben hatalmas különbség van az egyes olajok között. A kóstolás és az olajfák közötti séta teljesen elvarázsolt. Az olajfaliget után egy kis városi sétára vágytunk.
Következő állomásunk a középkori Manhattanbe, San Gimignanóba vezetett, ami nem más, mint a felhőkarcolók városa. Útközben megálltunk Pontederában, a Vespa múzeumban, ahol megnéztem a Római vakációban is feltűnő kis járművet, amin Audrey Hepburn is utazott Gregory Peck társaságában. Ez a kétkerekű, aminek külön múzeumot álmodtak, a neves divattervezőket (például Giorgio Armanit) is megihlette.
San Gimignano titka a hatalmas tornyaiban, magával ragadó hangulatában rejlik. Itt minden él, vibrál és nincs olyan hónap, amikor ne lenne tömeg ezen helyen. A vásárolgatás után egy híres mestercukrásznál, Marcella-nál ittam egy fennséges cappuccinót, pár hamisíthatatlan toszkán desszert társaságában, úgy mint a cavallucci.
Rendesen elfáradtunk a napunk végére, de a toszkán kalandozásnak itt még nincsen vége! Maradunk pár napot és alig várom, hogy a rengeteg élményt amit szerezek, megoszthassam veletek!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.