Hozzávalók
• 24 dkg liszt
• 20 dkg porcukor
• 3 csapott teáskanál sütőpor
• csipet só
• 8 dkg vaj
• 240 ml hideg tej
• 2 tojás
• 1 db narancs reszelt héja
• 5 dkg vaj
• 10 dkg étcsokoládé
• 1 db narancs reszelt héja
• 5 dkg tejcsokoládé a díszítéshez
Elkészítése
A sütőt előmelegítjük 175 fokra, ha lehet, légkeverés funkción. Béleljük ki papírral a muffin-tepsit.
Tegyük a lisztet, a reszelt narancshéjat, a cukrot, a sütőport, a sót és a vajat egy nagy tálba, majd keverjük jól össze.
Keverjük össze a tejet és a tojásokat külön tálban, adjuk az egészet a lisztes keverékhez és robotgéppel keverjük csomómentesre. Töltsük meg a formákat a tésztával, süssük 20 percig.
Míg a muffinok sülnek, készítsük el rá a krémet. Gőz felett folyamatosan kevergetve, olvasszuk meg a vajban a csokoládét. Reszeljük bele a narancs héját és amikor fényes és krémes állagú, ne melegítsük tovább. Vegyük le a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni és rakjuk 10 percre a hűtőbe. Amikor a muffinok elkészültek és kihűltek, vegyük elő a krémet, majd keverjük fel alaposan (én picit vártam, hogy majdnem elérje a szobahőmérsékletet). Töltsük habzsákba és nyomjuk a muffinok tetejére. Kanállal is tökéletes, ha nincs habzsákunk. Díszítsük tejcsokoládé-cikkekkel és fogyasszuk egészséggel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.