Hozzávalók:
Masszához:
Bevonóhoz:
Elkészítése:
A tejszínt az étcsokoládéval rakd fel gőzfürdőre. Fontos, hogy étcsokoládét válassz, ugyanis nagyon nagy különbség van a cukorral turbósított tejcsoki és a jó minőségű, vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmazó étcsoki között. Ízlés szerint 1-2 kiskanál mézet is tegyél hozzá, ami nemcsak az ízének, az állagának is segít. Természetesen édesítőszert is használhatsz, de mi ezúttal a sokkal természetesebb és vitaminokban is gazdag mézet választottuk.
A mandulát pár percre rakd forrásban lévő vízbe, hogy ledobja magáról a héját. Pucolás után töröld át, majd mehet is az aprítóba. A tejszínben felolvadt csokit vedd le a gőzről, majd forgasd bele az őrölt mandulát és a kókuszlisztet. Tedd a hűtőbe pihenni, megdermedni. Nagyjából egy óra múlva már lehet dolgozni a masszával. Körülbelül 10 grammos darabokat vegyél és alakítsd szaloncukor formára, majd tedd őket újra hűtőbe, míg elkészül a bevonó. Az étcsokoládét tedd gőz fölé a kókuszzsírral, és amikor elolvadt a csoki, egy pálcika segítségévvel mártsd bele a pucér szaloncukrokat.
Tipp
Ha szeretnéd őket a fára akasztani, akkor zsírpapírba csomagold be őket, aminek vagdosd be a végeit, középre pedig tegyél egy plusz réteg színes csomagolópapírt. Ha csinálsz az elején egy-egy sablont, akkor hamar elkészülhetsz 20-30 szaloncukor becsomagolásával is.Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.