Meglepő módszerrel maradhat hosszabban friss a tej: szakértő tippje

tárolás frissesség tej szakértő
Minél tovább marad friss, annál jobb. Szakértő árulta el, mit kell tennünk akkor, ha tovább meg szeretnénk őrizni a tej minőségét.

Függetlenül attól, hogy milyen tejet veszünk az, hogy hogyan tároljuk hatással van az ízére és a frisseségére is. Ezért szakértő adott tippeket azzal kapcsolatban, mit is tegyünk akkor, ha minél tovább meg akarjuk őrizni a tej minőségét.

tej, tejtermékek
Szakértő adott tippeket a tej frissességének megőrzéséhez
Forrás: Shutterstock

Így marad hosszan friss a tej

A tej elhelyezése és kezelése döntő szerepet játszik a romlás megelőzésében. Egyszerű változtatásokkal, például azzal, hogy hol tartjuk a tejet a hűtőben és hogyan zárjuk le, sokkal hosszabb eltarthatóságot érhetünk el. Természetesen a lejárati időt mindig vegyük figyelembe, de ha azt akarjuk, hogy valóban el is fogyaszthassuk addig, akkor kövessük a szakértő tippjeit.

„A tejet, legyen az teljes vagy sovány, a legjobb 3 °C körül tárolni. A legtöbb hűtőszekrényben ez a hőmérséklet jellemzően egy alsó polcon, hátul mérhető" - mondta a rendszerezési szakértő, Vlatka Lake. Azért sem érdemes az ajtóban tárolni, mert a nyitogatás miatt ott nem elég stabil a hőmérséklet. 

A levegőnek való kitettség miatt a tej gyorsabban romlik meg, ezért fontos, hogy lezárva és állandóan hűtött környezetben tároljuk.

Ám a szakértőnek vannak még további tippjei. „Ha meg akarjuk hosszabbítani a tej eltarthatósági idejét, fontoljuk meg, hogy a fogyaszthatósági dátum előtt lefagyasztjuk. A tejet tegyük légmentesen záródó edénybe vagy jégkockatartóba. Csak arra ügyeljünk, hogy ne fagyasszunk le olyan tejet, amelynek már lejárt a szavatossági ideje. Azt is kevesen tudják, hogy ha egy csipet sót adunk a tejhez, az tovább eltartható: A só tartósítja a tejet, és megakadályozza, hogy gyorsan megromoljon. Nem fogjuk érezni a só ízét, mivel egy kis csipetnyi is elég" - javasolta a szakértő.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.