A messze földön híres francia likőrök most a te konyhádba is beköltözhetnek. Összegyűjtöttünk néhány különleges receptet, amelyeket ha elkészítesz, karácsonykor te lehetsz a legmenőbb. Ha van néhány kisebb üres üveged, egy kis kézügyességgel szuper ajándékot varázsolhatsz a barátaidnak.
A finom likőr alapja a minőségi alkohol. A likőrnek nem kell nagyon töménynek lennie, nagyjából 15-20 százalék alkoholtartalom bőven elég ahhoz, hogy kiemelje az ízeket és kellemes itallá váljon. A likőrkészítés legfontosabb szabálya: az ízeket cukorban kell oldani- vagyis ez nem a fogyókúrások itala. A cukor segítségével karamelles ízt, sűrűséget is adhatunk az italnak, de fontos, hogy a likőr íze tiszta legyen, tehát ne használjunk túl sokféle ízt, mert abból káosz lesz.
Ez az a likőr, amit vendégség előtt egy órával is összedobhatsz, a maradékot (ha van olyan) pedig simán kis üvegekbe töltve oda adhatod búcsúajándékként. A likőrhöz tojás, cukor, tejszín és karácsonyi fűszerek kellenek, a videóban jól látszik, hogy a tojások sárgája után külön a fehérjét is habbá kell verni, ettől lesz légiesen könnyű az ital.
Érdemes karácsony előtt beszerezni egy láda kezeletlen narancsot. A hatalmas érett gyümölcsök teljes egészében felhasználhatók, és ha van türelmed kandírozni, akkor a visszamaradt cukorszirupból és alkoholból zseniális likőrt készíthetsz. Persze van egyszerűbb változat is, amikor a narancs levét és héját cukorral, vízzel felfőzve zamatos szirupot kapunk és ebből keverünk alkohollal likőrt.
Cukor hátán cukor, de milyen isteni finom! A karamellnek hatalmas reneszánsza van, éppen ezért érdemes egyszerre nagyobb adagot készíteni, amiből aztán lehet akár likőr is. A legegyszerűbb verzió a karamellás cukorkák áztatása alkoholban: ehhez vodkát érdemes használni, annak semleges az íze. A bonyolultabb az a cukor hevítésével kezdődik, amikor már arany színű, akkor mehet bele tejszín, és végül alkohol.
Kockázz fel néhány hatalmas almát, tedd sütőpapírra. Szórd meg barna cukorral, mézeskalácsfűszerrel és facsard rá egy narancs levét, majd süsd puhára az egészet. Amikor kész, egy nagyobb szájú üvegbe pakold át és öntsd le vodkával. Hűtőben néhány hét alatt összeérik, isteni almáspite jellegű likőr lesz a végeredmény.
Cukor, kakaópor, víz, tejszín és alkohol. A legegyszerűbb elegy, ha csak nem bolondítjuk meg valamivel. A narancsos verzióba mehet egy kis olasz aperitivo, a meggyesbe pedig egy kanállal az amarena meggybefőtt szirupjából.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.