főzési praktika szósz tészta
Filléres és gyors. A világ legjobb tésztaszósza egy próbát biztosan megér.

A 2013-ban elhunyt legendás olasz séf, Marcella Hazan tésztaszószát évek óta a világ legjobbjaként tártják számon. Egyik hatalmas előnye, hogy csupán három összetevő kell hozzá, és nagyon gazdaságos is. 

A világ legjobb tésztaszósza: mindössze 3 összetevőből áll
A világ legjobb tésztaszósza: mindössze 3 összetevőből áll
Forrás: Shutterstock

A világ legjobb tésztaszósza: te is könnyen elkészítheted

A „világ legjobb tésztájaotthon is elkészíthető, ráadásul mindössze három összetevőből. És ez még nem minden, ezt a pénztárcabarát tésztaszószt szinte bármikor összedobhatod. A receptet kiötlője a olasz-amerikai ételíró, Marcella Hazan először 1992-ban az Essentials of Classic Italian Cooking című könyvében jelentette meg, azóta a Delish élelmiszeripari kiadvány a világ legjobbjának minősítette.

Összetevők

Az egyszerű recepthez csak konzerv paradicsom, hagyma és egy nagy gombóc vaj szükséges. A konzerv paradicsom természetesen frissel is helyettesíthető, csak akkor kicsit tovább tart elkészíteni. 

Elkészítés

Marcella pontos utasítása szerint egy fél meghámozott hagymát tegyünk egy fazékba vajjal és paradicsomkonzervvel, és hagyjuk az egészet 45 percig párolni. „Semmilyen más étel sem adja vissza jobban a főzés és az olasz ízek csodálatos élményét, mint egy hozzáértően elkészített paradicsomszósz” - nyilatkozta a séf. 

Marcella zseni volt

Marcella férje, Victor 2016-ban, három évvel felesége halála után beszélt az Epicuriousnak felesége egyszerű főzési technikáiról. „Marcella zseni volt, ha ízlelésről volt szó. Azonnal megértette, hogy egy bizonyos íz hogyan illeszkedik a másikhoz” - nyilatkozta. 

 


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.