Mire jó az Apple Airpods?

Forrás: pexels -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem véletlen, hogy az Apple AirPods-ok ilyen népszerűek: könnyűek, egyszerűen kezelhetők, megbízhatóak, és a zenék önálló életre kelnek a hallgató fülében. Ráadásul – igaz ugyan, hogy az Apple termékkel együtt használva működnek a legjobban, - bármilyen Bluetooth eszközzel párosíthatók, az okostévéktől kezdve az okostelefonokig. Cikkünkben bemutatjuk, hogy mi mindenre használható ez az okos tartozék.
Forrás: pexels

Vezeték nélküli töltőtokkal még jobb az élmény

A beszélgetési időt meghosszabbíthatjuk, ha az AirPods-ot vezeték nélküli töltőtokkal vesszük meg. Arra azért figyeljünk oda, hogy Apple termék lévén nem olcsó a kiegészítő, illetve fogalmazhatunk úgy, hogy tipikus Apple áron, 50 és 80 ezer forint között szerezhetünk be egy minőségi AirPods-ot.

Teljesen vezetékmentes

Elég egyszer, egyetlen kattintással beüzemelni, aztán az AirPods önműködően bekapcsol, és magától csatlakozik az okoseszközeinkhez. Használata szintén pofonegyszerű: érzékeli, amikor a fülünkben van, és leáll, ha eltávolítjuk. Az AirPods különleges élményt nyújt, akár az iPhone-hoz, az Apple Watch-hoz, az iPad-hez vagy Macintosh géphez használjuk. Természetesen bármilyen más rendszerhez hozzákapcsolható, viszont Apple operációs rendszeren fut a leghatékonyabban.

Forradalmi chip

Az AirPods lelke az Apple H1 fejhallgatóchip, amivel gyorsabb és egyszerűbb a vezeték nélküli kapcsolat. Nem beszélve arról, hogy lehetőség van váltani azonnal az eszközök között és telefonhíváskor a kapcsolat szupergyors. A hangminőség minden tekintetben kristálytiszta, akár játékra, zenehallgatásra vagy podcastok (színházi vagy beszélgetés felvételre) lejátszására választjuk ezt a kiegészítőt.

Az optikai érzékelők és a gyorsulásmérők együtt vezérlik a különféle funkciókat, amint a fülünkbe helyezzük az AirPodsot, ha pedig hívást kezdeményezünk vagy fogadunk, rögtön aktiválódik a mikrofon. Továbbá eldönthetjük, hogy az AirPods egyik vagy mindkét felét akarjuk-e használni. Dupla koppintással elindíthatjuk a zenelejátszást, vagy a trackek között lépegethetünk.

Tökéletes működés egy teljes napon keresztül

Az AirPodsot egyetlen feltöltéssel akár 5 órán át használhatjuk zenehallgatásra, és akár 3 órán át beszélgetésre – ezzel kategóriájában a termék piacvezető. Úgy tervezték, hogy lépést tartson használójával. A töltőtokkal többször is tudjuk tölteni, így több mint 24 órán át üzemben tudjuk tartani. Manapság alap a gyors töltési funkció, itt elég 15 percre a tokban hagyni, és 3 órán át hallgatható kedvenc lemezünk, vagy zenei válogatásunk, illetve 2 órán át beszélgethetünk. A töltöttség szabályozásához helyezzük az AirPodsot az iPhone közelébe.

Párosan szép az élet

Az úgynevezett „Megosztott lejátszás” alkalmazásnak köszönhetően zenéket, podcastokat és más audiostreameket oszthatunk meg két pár AirPods fülhallgató között, miközben a hangerőt külön-külön is szabályozhatjuk. Ha az AirPods a tokjában van, akkor csak tegyük közel az iPhone-hoz vagy iPadhez, amelyet szeretnénk megosztva hallgatni, és csupán egy érintéssel csatlakozik.

AirPods-on túl

Az AirPods Pro nemcsak kivételesen könnyen üzembe helyezhető, hanem sokkal kényelmesebb is, és számos új funkcióval rendelkezik, beleértve fő jellemzőjét a zajcsökkentést, amely által megelőzhetjük a halláskárosodást. Jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy az Apple AirPods vagy más vezeték nélküli fülhallgató használata növelné az agyrák kockázatát. A Bluetooth fülhallgató kevesebb sugárzást produkál, mint az okostelefonok. Természetesen ez a kiváló eszköz szintén prémium áron szerezhető be, viszont az Apple termékek szerelmesei nem hagyják ott az online kereskedőknél. A webshopokban pedig igen széles a kínálat, azonban figyeljünk arra, hogy csak hitelesített store-ban vásároljunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.