Légiutas-kísérő figyelmezteti az utasokat: súlyos következményei lehetnek a skiplaggingnek

repülőgép, veszély, átrepülés, repülő
Shutterstock - Ursatii
utazás skiplagging figyelmeztet légitársaság
Nagy bajba sodorhatja az utasokat a legújabb trend, egy új utazási hack. A légiutas-kísérő figyelmezteti a skiplagging híveit, hogy a légitársaságok nem kedvelik azokat az utasokat, akik megkerülik a szabályokat.

Mivel a repülőjegyek ára egyre emelkedik, és a fapados légitársaságok rejtett díjakkal sújtják az utazókat, a pénztárcabarát nyaralók folyamatosan keresik a költségcsökkentés új módjait. Ám abban a pillanatban, hogy egy hack vírusként kezd terjedni, a légitársaságok gyorsan lecsapnak a szabályokat a spórolás érdekében megkerülő utasokra. A legújabb ilyen trend a skiplagging.

skiplagging, légiutas-kísérő, steward, repülés, repülő
Légiutas-kísérő figyelmeztet a skiplagging következményeire
Forrás: Shutterstock

Mi a skiplagging?

Az utóbbi időben a közösségi médiában nagy teret nyert utazási trend lényege, hogy egy olyan utazásra veszel jegyet, amelyhez csatlakozó járat is tartozik, de nem áll szándékodban a csatlakozást igénybe venni. Például valaki New Yorkból Londonba szeretne utazni, és talál egy olcsó repülőjegyet New Yorkból Párizsba londoni átszállással. Mivel a közvetlen járatok általában drágábbak, megveszi a jegyet, de csak a Londonig tartó szakaszt használja fel, így kihasználja az árak közötti különbséget.

Ez a gyakorlat annyira népszerűvé vált az Egyesült Államokban, hogy már egy weboldal is létrejött, amely a legjobb skiplagging ajánlatok felkutatásával foglalkozik. Bár a skiplagging önmagában nem illegális, ezt a trendet több nagy légitársaság is szigorúan tiltja, sőt, a visszaesőket ki is tiltja a járatairól.

A TikTok-on egy  légiutas-kísérő osztott meg egy történetet arról, hogy az egyik barátját végül kitiltotta az American Airlines légitársaság. Elrettentő példaként mondta el a sztorit mindazoknak, akik esetleg fontolgatják a skiplaggelést.

„Vannak olyan oldalak, amelyeken repülőjegyet lehet vásárolni, mondjuk New Yorkba, és van egy csatlakozás Washingtonban, és olcsóbb a washingtoni csatlakozás, és utána New Yorkba menni. De tegyük fel, hogy a tényleges célállomásod Washington, D.C. Ha rajtakapnak, hogy nem szállsz fel a New York-i járatra, akkor kitiltanak a légitársaságtól. Ez komoly dolog, egyszerűen megjelölnek”figyelmeztet a videójában.

A légiutas-kísérő története nem egyedi eset, egy tartalomkészítő is majdnem kitiltottak egy légitársaságtól ugyanezért a vétségért. Amikor először próbálkozott a hackkel, minden remekül ment, de a második alkalom már borzasztó rosszul sült el. Miután a skiplaggeden keresztül jegyet vásárolt, behívták a check-in pulthoz, és figyelmeztették, hogy vagy el kell repülnie a célállomásra, vagy életre szóló kitiltással kell szembenéznie.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.