Egyre reménytelenebb a helyzet? Nehezítheti Bódog Dániel keresését az árvíz

rendőrség
Shutterstock - Ajax9
eltűnt Bódog Dániel árvíz
Szeptember 6-a óta zajlik a fiatal férfi keresése, egyelőre sajnos eredmény nélkül. Az eltűnt Bódog Dániel megtalálását nehezítheti az árvíz.

Az eltűnt Bódog Dániel keresését is visszavetheti az árvízveszély. A hétvégén szerveztek újabb keresést Fajsznál, a korábbi keresőkutyás kutatás során ugyanis Dusnoknál, a Vajas medrénél fogtak szagot, amit a fajszi Duna partig követtek, ott azonban elvesztették az eltűnt férfi nyomát. Azonban sajnos az újabb csoportok munkája is eredménytelenül zárult. 

Bódog Dániel, árvíz
Az eltűnt Bódog Dániel keresését nehezítheti az árvíz
Forrás: Police.hu

Egyre reménytelenebb a helyzet? Az eltűnt Bódog Dániel megtalálását is nehezítheti az árvíz

Szeptember 6-án tűnt el a 29 éves, 197 centi magas Bódog Dániel, édesanyja később Facebookon osztotta meg a történtet, hátha így könnyebben a nyomára bukkanak. Elmondta, hogy Kalocsa és Dusnok között veszett nyoma a férfinak, miután rosszul érezte magát és leszállt a buszról. A szülei hiába indultak el azonnal érte, már sehol nem találták. Mindenki összefogott azért, hogy megtalálják Danit, de egyelőre minden próbálkozás eredmény nélkül zárult. A Szekszárdi Kutató-Mentő Egyesület gyorsan a helyszínre sietett, a keresőkutya Dusnoknál, a Vajas medrénél szagot fogott, és a fajszi Duna partig követett is, ott viszont elvesztette az eltűnt férfi nyomát. A hétvégén a környékre szervezett keresés sem vezetett nyomra. „Szívvel-lélekkel keresték Bódog Dánielt, 29 éves fiatalembert. Sajnos eredmény nélkül. Kijelenthető, itt nem volt megtalálható, ezen a kutatási területen" - írták a Facebookon. „Akárhol lehet, a reményt nem szabad feladni" - írták azon a Lesmesterek Bátyai nevű Facebook-oldalon, amelyen a keresést szervezték. 

Bódog Dani édesanyja elmondta, ő nem adja fel a reményt, de a keresést megnehezítheti az árvízveszély.

A Duna tetőzését a Szigetközben csütörtökre várják. Esztergomnál csütörtök éjjel, péntek hajnalban, Budapesten péntek éjszaka, szombat hajnalban, Bajánál és Mohácsnál pedig a következő héten tetőzhet a folyó. Ez azt jelenti, hogy a keresőcsapatoknak sietniük kell, Fajsz ugyanis Baja közelében van, ott tehát a jelenlegi előrejelzések szerint a következő héten tetőzik a Duna, de folyamatosan figyelik az előrejelzéseket és a modelleket, ugyanis „óráról órára még mindig egy picit változik a helyzet" - idézte az MTI az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivőjét, Siklós Gabriellát. A Boris ciklon rengeteg csapadékot hozott, emiatt a Duna és a Lajza vízszintjének emelkedése nagyon hirtelen indult meg. A vízállás előrejelzését a folyamatosan változó időjárási helyzet mellett az is nehezítette, hogy például Ausztriában volt olyan mérőállomás, amely felmondta a szolgálatot és rossz adatokat közölt.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.