Kiadták a riasztást: rengeteg eső, viharos szél várható

időjárás eső Időjáráselőrejelzés Riasztás
Két pillanat alatt lett forró nyárból borús, csapadékos ősz. Napokig esni fog, lesz, ahol a szél is feltámad.

Kiadós esőzésre lehet számítani a következő napokban. A Dunántúlon viharos szél lehet, és a levegő is egyre hűvösebb lesz, néhány vármegyére kiadták a riasztást. 

Kiadták a riasztást nagy mennyiségű eső miatt
Kiadták a riasztást nagy mennyiségű eső miatt
Forrás:  Thinkstock

Kiadták a riasztást

A HungaroMet Nonprofit Zrt. 4 vármegyére narancssárga, 10 vármegyére pedig citromsárga figyelmeztetést adott ki a lehulló nagy mennyiségű eső miatt. Ezeken a területeken 24 óra alatt több mint 30 és 20 mm csapadék hullhat.

Vasárnap
Az erősen felhős, vagy borult égből hajnalban, reggel sokfelé várható kiadós esőzés. Napközben csökken a csapadék intenzitása, de továbbra is eshet. Az ÉNy-i szél a Dunántúlon erősen viharos lehet (90-120 km/h-s lökések), máshol csak élénk lökések lehetnek. 11-14 fok között alakul a hőmérséklet általában.

Hétfő
Többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, sok helyen esővel és záporral, helyenként jelentős mennyiségű csapadék is előfordulhat. A Dunántúlon az északnyugati, északi szelet sok helyen erős, néhol viharos lökések kísérhetik, míg keleten a délkeleti, keleti szél élénkülhet meg. A hajnali 6-12 fokos hőmérséklet délutánra 13-18 fok közé emelkedik.

Kedd
Változóan felhős lesz az ég. Helyenként eső és zápor is előfordulhat. Hajnalban párás, ködös foltok is kialakulhatnak. Az északi, északkeleti szelet több helyen élénk, néhol erősebb lökések is kísérhetik. Délután 16-22 fok lesz, lassú melegedés kezdődik.

Szerda
Változó felhőzetre és időnkénti napsütésre van kilátás. Helyenként előfordulhat eső vagy zápor. Hajnalban párás, ködös foltok képződhetnek. Az északkeleti szél több helyen élénk lökésekkel fújhat. A hőmérséklet hajnalban 6-14 fok, délután pedig 19-25 fok között alakul - délen lehet késő nyáriasan meleg.

Csütörtök
Változó felhőzet valószínű, időnkénti napsütéssel, ami ideális lehet szabadtéri tevékenységekhez, mint például kirándulás vagy futás. Helyenként előfordulhat egy-egy zápor, így érdemes esernyőt is magunkkal vinni, ha szabadtéri programot tervezünk. Délutánra kellemes 19-25 fokig melegszik a levegő - írja a Köpönyeg

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.