Kísérteties alakot videóztak le a Koponya-szigeten: egy kempingező készítette a felvételt

kannibalizmus ijesztő látvány túra
Egy túrázó véletlenül örökített meg véletlenül egy ijesztő alakot, aki késő éjjel a kempingben leskelődött utána. A felvételt készítő férfi azt a kihívást tűzte ki maga elé, hogy 24 órán át a Queensland északi partjainál lévő Koponya-szigeten táborozik.

Felgyorsult a pulzusa annak a természetjárónak, aki teljesen véletlenül egy utána leskelődő, hátborzongató alakot vett videóra a Koponya-szigeten, ahol egy teljes napig kempingezett A férfi kihívásként tűzte maga elég a célt, hogy a sötét és véres, kannibalizmussal átitatott történelméről híres szigeten eltöltsön 24 órát. Jack 'Strick' Strickland azonban maga sem gondolta, hogy ennyire félelmetes lesz a sátorozás.

Koponya-sziget
A Koponya-sziget törtéelme sötét, véres és kannibalizmussal átitatott
Forrás: Youtube/Back 2 Basics Adventures

Strickland éjszaka a sátrában forgatott, amikor kintről aggasztó hangot hallott.

„Őrülten libabőrös lettem, amikor meghallottam, hogy valaki van kint. A tűz, amit órákkal ezelőtt eloltottam, égett, és hallottam, ahogy valaki jár odakint” — mondja el a férfi a Back 2 Basics Adventures nevű YouTube-fiókjára feltöltött videóban.

A sátrán kívül felállított kamerája felvette az éjszaka eseményeit, a felvételen egy arctalan, szellemnek látszó alak látszik, aki a sátra mellett robogott el.

„Ezek a nyomkövető kamerák csak akkor kezdenek el filmezni, ha két dolog történik: mozgást vagy hőforrást érzékelnek maguk előtte” — magyarázta el, és azt is hozzátette, hogy amint meghallotta azajt, kiment, fáklyát gyújtott, de semmi látható nem volt előtte, de érezte, hogy van ott valami.

A Koponya-szigeten tilos engedély nélkül táborozni

A videót sokan kritizálták, vitatták, hogy volt-e joga Stricklandnek táborozni, pláne videózni a szigeten, mivel az magántulajdonban van. 

„Ezek szent szigetek, amelyeken engedély nélkül táboroztatok. Nem kaptál rá engedélyt, hogy ott kempingezz, ezért kergettek el”. — írták a hozzászólók, de volt, aki a felvételekről mondta el a véleményét, mondván, az úgynevezett szellem csupán fényvisszaverődés a lencsén.

„Szerintem ez vagy a lencse visszaverődése, vagy egy porszem/bogár volt. Kíváncsi vagyok, miért nem voltak nyomok a homokban” — írta az egyik kommentelő.

A férfi a videóban azt is kifejtette, hogy a szigetnek sötét történelme van, és az ország egyik legtávolabbi kísértetjárta helyének nevezte a területet.

A Koponya-sziget a Torres-egyenesen, Queensland északi partjainál található. Strick szerint a sziget hátborzongató kannibalista múltja azután alakult ki, hogy 1843-ban egy hajó hajótörést szenvedett, amikor egy elszigetelt zátonyra futott. A sziget őslakosai kimentették a hajótörött legénységet, és partra vitték őket, hogy aztán összehangolt támadást szervezzenek, ahol lefejezték és megették őket.

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.