Leeresztettek egy kamerát a világ legveszélyesebb folyójának aljára: rémisztő dolgot láttak

természet folyó Anglia örvény
A "Jack a Snacks" névre hallgató youtuber leengedte kameráját az észak-yorkshire-i Bolton Strid aljára. A világ legveszélyesebb folyójának kikiáltott víz örvényeit senki sem élné túl.

Jack a Snack népszerű Youtuber az angol Lake District közelében él. Azt tűzte ki célul, hogy megmutatja a világnak, milyen gyönyörű és különleges hely az otthona, ezért videókat kezdett gyártani. Ezen a környéken folyik a Bolton Strid nevű patak is, amit a Wharfe folyó táplál, és már rengeteg emberéletet követelt.

River Wharfe, folyó, patak,
A világ legeszélyesebb folyója: egy békésebb, sekélyebb szakasz
Forrás: AFP

A videós arra volt kíváncsi, mitől olyan veszélyes ez a víz, ezért egy vízálló kamerát engedett le a Bolton Strid medrébe. Amit ott látott, egyértelművé tette, hogy nem szeretne beleesni.

A 2021-ben készült videóban a tartalomkészítő a Strid egy nagyon keskeny szakaszát látogatta meg. Bár a patak első ránézésre elég nyugodtnak és keskeny, mégis rendkívül veszélyes. A gyors folyású szakaszon nagyon erős örvények vannak. Ennek oka, hogy a patakot egy jóval nagyobb folyó táplálja, ezért a folyása is gyorsabb. Nagyon sok balesetet okoz az, hogy a keskeny medret át akarják ugrani az emberek, ám a partmenti csúszós kövek miatt a vízbe esnek.

A folyó nem ereszti azt, aki beleesik

„A víz átrohan rajtad, és csapdába ejt, nem tudsz visszajutni a felszínre” - magyarázta Jack. „Már a zajok is félelmetesek, amiket csap.”

Jack kísérlete sem ment egyszerűen, harcolnia kellett a vízzel, többször majdnem elvesztette a kameráját. A videós patak alján sziklákat rögzített, amik alá rendkívül könnyű beszorulni. Ezek és az erős sodrás garantálják, hogy a víz senkit se adjon vissza a felszínnek. Milliónyi levegőbuborékot is rögzített, ezek Jack szerint az örvények jelenlétét jelzik.

„Ha elérnek a buborékok, neked véged!" - írta.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.