Kiderült, miért halt meg Liam Payne - rekonstruálták az utolsó óráit

Liam Payne
AFP or licensors/English singer and songwriter Liam Payne poses on the red carpet prior to the 2020 Laureus World Sports Awards ceremony in Berlin on February 17, 2020. (Photo by Tobias SCHWARZ / AFP) - AFP
tanúkihallgatás One Direction Liam Payne
Az argentin ügyészség nyilvánossá tette, miért halt meg a One Direction énekese. Hogy véletlenül zuhant ki az ablakból vagy öngyilkossági szándék vezette, nem tudni.

Olyan anyagokat foglalt le a hatóság Liam Payne Buenos Aires-i hotelszobájában, amelyek drog- és alkoholfogyasztásra utaltak. A zenész október 17-én 40 métert zuhant a teraszról és élettel össze nem egyeztethető sérüléseket szenvedett. 

A tanúk vallomásai alapján Liam Payne egyedül volt a szobában, amikor megtörtént a tragédia
A tanúk vallomásai alapján Liam Payne egyedül volt a szobában, amikor megtörtént a tragédia
Forrás: AFP

Fejsérülés vezetett Liam Payne halálához

Az argentin ügyészség állásfoglalását a The Guardian tolmácsolta. A lap arról ír, hogy a zenész több sérülés, belső és külső vérzés miatt halt meg, az énekes fejsérülései nagyin súlyosak voltak.

Öt tanú nyilatkozott 

Öt tanú meghallgatásával a rendőrség megpróbálták rekonstruálni a 31 éves zenész utolsó óráit. A tanúk vallomásai alapján Liam egyedül volt a szobában, amikor megtörtént a tragédia.

Hatalmas dörömbölést hallottak

A szálloda vendégei elmondták, hogy hosszú órákon keresztül dörömbölést és kiabálást hallottak Liam halála előtt. 

Azt hittem, építkeznek, annyira dörömböltek. Hangos volt az egész és bizarr

 – nyilatkozta egyikük, aki arról számolt be, hogy később hallotta a szirénákat, de azt gondolta, valahol nem messze tűz van.  

Aztán egy nagyon hangos sikolyt hallottam

tette hozzá. 

A hivatalos jelentésre még várni kell

Payne szervezetében most alkohol- vagy drogfogyasztásra utaló jeleket is vizsgálni fognak, és átkutatják a szobáját is. Úgy saccolnak, hogy ez két hetet is igénybe vehet. 

Liam Payne volt menyasszonya, Maya Henry szerint exe „megjósolta, hogy korán fog meghalni”, és azt az utóbbi heteiben lehetett is látni, hogy komoly baj van vele. Az énekes ügyében nyomoznak: egyelőre nem tudni, hogy véletlen baleset vagy öngyilkosság áll-e a háttérben. Bennfentesek szerint Payne-nek komolyabb addikciós gondjai voltak, mint amiről beszámolt. A lelke mélyén a démonaival harcolt, még akkor is, ha azt nem mindig mutatta ki.

 Vádat emelhetnek a díler ellen 

Ha kábítószert találnak az énekes szállodai szobájában, és bebizonyosodik, hogy a drog hozzájárult Liam halálához, nyomozás indul, hogy kitől szerezte az énekes a kábítószert. A brit lap szerint ez valószínűleg így lesz, ugyanis első látásra is komplett drogtanyának tűnik Payne szobája. 

Nyilvánosságra hozták a segélyhivóval történt beszélgetést 

A One Direction 31 éves énekese a baleset előtt a szálloda halljában kelt ki magából, a hotel személyzete vitte vissza a szobájába és hívta a 911-es segélyhívót. A BBC nyilvánosságra hozta a beszélgetést - amit ebben a cikkünkben olvashatsz - ami a szálloda főrecepciósa és a 911 operátora között zajlott.

 


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.