A Milton hurrikán miatt lekötözte a házát egy férfi: nem véletlenül nem vágja még le a rögzítőket

Milton hurrikán
Shutterstock - ro9drigo
védekezés milton hurrikán károk
A veszélyes időjárási jelenség legalább 16 ember halálát okozta az Egyesült Államokban. A Milton hurrikán az amerikai kormány becslései szerint mintegy 50 milliárd dollár értékű kárt okozott Floridában.

A Milton hurrikán borzalmas pusztítást hagyva maga után, távozott, a helyreállítás és újjáépítés megkezdődött, bár az embereket továbbra is súlyos áradások sújtják, és sok otthonban nincs áram. A hurrikán alatt számos floridai tett szert hírnévre az ellenállási terveivel, köztük egy Pedro Casares nevű férfi, aki lekötözte a házát, hogy a nagy szél ne tudja elsodorni. A lánya, Raisa által készített frissítésből kiderült, hogy a terv bevált, a házuk a Milton hurrikán levonulása után is a helyén áll.

Milton hurrikán, Florida, pusztítás
A Milton hurrikán 50 milliárd dollár értékű kárt okozott Floridában.
Forrás: AFP

Pedro Casares ötlete bevált, a Milton hurrikán nem okozott kárt a család otthonában

Raisa videóját látva többen megjegyezték, hogy a körülöttük lévő házak, amelyeket nem kötöztek le, szintén viszonylag sértetlennek tűnnek, de a lány elmondta, hogy ez nem egészen igaz, a mögöttük lévő utcát súlyosan megrongálták a lezuhanó tárgyak és el is mennek, és megnézzék, van-e olyan szomszédjuk, akinek szüksége van segítő kézre.

Most, hogy a Milton hurrikán elvonult, azt gondolnánk, hogy itt az ideje leszedni a rögzítő hevedereket, de a család másképp döntött, nem véletlenül. Raisa a videójában elmondta a nézőknek, hogy a hevederek a hurrikánszezon végéig fent maradnak, mert bár a család átvészelte a Miltont, az atlanti hurrikánszezon június elejétől november végéig tart. Szerencsére az otthonuk árvízmentes övezetben van, így nem szenvedett vízkárt, és egyetlen zsindely vagy cserép sem vált le a tetőről.

@simplyuniquesmiles93 We made it through our second Hurricane and we are blessed to have no crazy damages to rhe home. My prayers still continue to those heavily affected during this time. Me and my dad are about to drive to see if anyone needs help🙏🫶🏼🏠#HurricaneMilton#CentralFL#Orlando#FLhomegoesviral#homestrappeddown#homedepot#lowes#USCC#cargocontrolstraps#acehardware#CNN#wash2news#spectrumnews#telemundo#univision#dailymail#abcnews#ukradiostation ♬ Inspirational - neozilla

A Milton hurrikánt először ötös kategóriába sorolták, amely a Saffir-Simpson hurrikánskála szerint a legveszélyesebb és legkártékonyabb, így több mint 157 mérföld/órás széllel és katasztrofális károkkal számoltak. Később hármas kategóriára minősítették vissza, 100 mérföld/órás szélerősséggel. Bár a Milton hurrikán már levonult, az év vége előtt még további viharok érhetik el Floridát.

 


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.