Esküvőimeghívó-típusok - te melyiket választanád?

Shutterstock/Pixel-Shot -
lagzi egyedi stílus meghívó
Nem csupán egy papírdarab, ami tartalmazza a szükséges információkat. Az esküvői meghívó a te egyedi stílusodat tükrözi.

Végre összeállt és megvan esküvőtök helyszíne és időpontja! Eljött hát az esküvői meghívó szétosztásának ideje, hogy átadjátok rokonaitoknak, barátaitoknak. Az esküvői meghívók ma már nem csupán információs célt szolgálnak, hanem fontos részei a párok esküvőjének. Természetesen a szükséges információk mindenképpen részét képezik a meghívónak, úgy, mint: hogy mikor és hol lesz a lagzi, viszont ennek stílusát, színeit, egyediségét bárhogyan testre szabhatjátok, ennek csak a fantáziátok és kreativitásotok szab határt!

esküvői meghívó
Klasszikus és elegáns megjelenésű ez a szalaggal és pecséttel lezárt esküvői meghívó. Forrás: Shutterstock/Olha Nosova

Milyen legyen az esküvői meghívó?

Érdemes átgondolni a tervezés előtt, hogy milyen hangulatú és stílusú esküvőt terveztek, mert jó ha a meghívó valamilyen szinten már tükrözi ezt. Egy jól megválasztott meghívóval garantáltan emlékezetessé és személyessé teheted az esküvőd minden részletét!

Az esküvői meghívók stílusa sokat változott és fejlődött az évek során. Régen egyszerű szöveges felhívások voltak, melyek közölték a meghívottakkal az esküvő időpontját és helyszínét. Azonban egyre inkább stílusos és díszített formákat öltöttek, amelyek a társadalmi státuszt és a családi hagyományok kifejeződéseit is tükrözték.

Ma,a modern házasulandó párok számára az esküvői meghívók sokkal személyesebbek és egyedibbek, mint valaha. Egyre gyakoribb, hogy a párok saját tervezésű vagy testre szabott meghívókat választanak, amelyekben akár csak rájuk jellemző dolgok, közös történetük részletei is megjelenhetnek.

Továbbá egyre többen figyelnek arra is, hogy a meghívó fenntartható anyagokból készüljön, és környezetbarát legyen. Mostanság viszont már az is elfogadott, ha digitálisan küldik ki azt a meghívottak részére.

esküvői meghívó
Többféle stílusú meghívó közül választhattok, milyet szeretnétek Forrás: Shutterstock/g_dasha

Klasszikus esküvői meghívó – elegáns, ünnepélyes, tradicionális

Egy klasszikus esküvői meghívó általában lágy és letisztult stílusban van megtervezve, tükrözve az esküvő hagyományos és ünnepélyes jellegét. Gyakran vastag, minőségi papírból készül. A meghívók formája hagyományosan téglalap vagy négyzet alakú. A díszítése általában diszkrét és elegáns, például finom csipkés vagy hímzett mintázatokkal, dombornyomott részletekkel vagy aranyozott szegélyekkel. A tipográfia általában elegáns, esetleg kézzel írt betűtípussal, amely kiemeli az esküvő fontosságát és ünnepélyességét. Visszafogott színeket használ, úgy, mint: a fehér, krém, arany, ezüst vagy pasztell árnyalatok. A meghívó szövege hagyományos formában fogalmaz, tartalmazza az esküvő pontos dátumát, helyszínét és időpontját. Gyakran a szülők nevével kezdődik, majd következik a házasulandó párok neve és a ceremónia részletei. Formális hangnemet követnek, tiszteletben tartva az esküvői protokollt és a tradíciókat.

  • Modern esküvői meghívó – egyszerű, letisztult, egyedi

Egy modern esküvői meghívó általában friss és személyes stílusban van megtervezve, figyelembe véve a házasulandó pár egyéni preferenciáit és stílusát. Tiszta, egyszerű vonalak, minimalista, letisztult design jellemzi. Számos modern meghívó alternatív formákat és anyagokat használ, például átlátszó műanyagot, falapokat vagy fémlemezeket. Ez segít kiemelni az esküvő egyedi stílusát. A fenntarthatóság a mai esküvők egyik fő trendje. Az erre való törekvés jegyében a meghívó készülhet újrahasznosított papírból, vagy környezetbarát anyagokból is. Színpalettája változatos, gyakran használnak élénk színeket vagy a minták szokatlan kombinációit. Tartalmazhat például olyan interaktív elemet, mint amilyen a QR kód. A kód  beolvasása után megnyílik egy weboldal, ahol részletesen megtalálható minden információ a menyegzővel kapcsolatosan.

  • Kézzel írt esküvői meghívó - szívhez szóló, egyedi, személyes

Ha több száz fős esküvőt terveztek, lehetőleg ne ezt a verziót válasszátok, bár kétség kívül az egyik legszívhezszólóbb és legegyedibb meghívó fajta, amit csak el tudunk képzelni. Díszíthető kézzel rajzolt, vagy festett részletekkel, virágokkal, levelekkel, amelyek még egyedibbé varázsolják. Így válik minden egyes darabja egy külön kis műalkotássá, amit szívesen megőriznek majd a meghívottak. Természetesen nem csak a meghívó egészét írhatjátok kézzel. Már azzal is belecsempézhetitek a kézírás egyediségét, ha a vendégek nevét írjátok bele kézzel, vagy esetleg egy egyedi üzenettel, idézettel is személyesebbé varázsolhatjátok meghívótokat. Az ilyen stílusú meghívó gyakran tartalmaz valamilyen egyedi kiegészítőt is, mint például egy monogramos pecséttel lezárt boríték.

  • Vicces esküvői meghívó  -  humor, személyes utalások

A vicces esküvői meghívók jellemzői közé tartozik, hogy humoros szövegük poénos megjegyzéseket vagy szójátékokat tartalmaz az esküvőre vonatkozóan. Mint tudjuk, a humor az egyik alappillére a harmonikus kapcsolatoknak. Amelyik pár életében jelen van, azok valószínűleg ezt a meghívó típust választják majd. Gyakran különleges dizájnnal készülnek, élénk színekkel és vicces illusztrációkkal, amelyek segítenek megalapozni azt a jó hangulatot, ami remélhetőleg az esküvő napját is átlengi majd. Személyes utalásokat is tartalmazhatnak, amelyek csak a párok közeli barátai vagy családtagjai számára érthetők. Egyedi kiegészítőkkel, mint például vicces borítékokkal vagy matricákkal, még tovább fokozhatják az egész meghívó egyedi karakterét. 

  • Digitális esküvői meghívó

A mai digitális világunkban sokan választják ezt a modern esküvői meghívót. Tény hogy költségkímélő, környezetbarát és gyorsan összeállítható, kiküldhető, de emellett valahogy hiányzik belőle a személyesség érzete. Rugalmasan és könnyen testreszabható. Arra jó célt szolgál, hogy dinamikusan tudnak visszajelezni a meghívottak, akiket mi is könnyen elérünk és gyorsan reagálhatunk is az esetlegesen felmerülő kérdéseikre. Illetve az online, zárt közösségi csoportokban a résztvevők majd közzétehetik a lagzin készült fotókat és videókat, így egy helyen összegyűjtve nézhetik majd végig, így nem kerül ki semmi olyasmi a világhálóra a pár nagy napjáról, amit nem szívesen tettek volna közzé. Összességében a digitális meghívók a modern technológia előnyeit ötvözik a személyre szabott és kreatív esküvői meghívók világával, ideális választás lehet a trendi és környezettudatos esküvők számára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.