Szélsőjobboldali szervezetek fenyegetik Harry herceget: a hazájában nincs biztonságban

AFP or licensors/Britain's Prince Harry (2ndR), Duke of Sussex, and Britain's Meghan (R), Duchess of Sussex, react as Lagos State Governor, Babajide Sanwo-Olu (unseen), gives a speech at the State Governor House in Lagos on May 12, 2024 as they visit Nigeria as part of celebrations of Invictus Games anniversary. (Photo by Kola SULAIMON / AFP) - AFP
Egyesült Királyság fenyegetés fellebbezés Harry herceg
Harry herceg tovább küzd, hogy családja megkaphassa az Egyesült Királyságban a megfelelő védelmet. Károly király kisebbik fia megkapta az engedélyt a fellebbezéshez, a Legfelsőbb Bíróság döntése ellen.

Harry herceg és Meghan Markle családját terroristák fenyegetik az Egyesült Királyságban. A szélsőjobboldali fenyegetettség — tekintve, hogy Károly király kisebbik fia épp azért küzd, hogy visszakaphassák a kiemelt védelmet nagy-britanniai tartózkodásaik idejére —, a korábban ellenük fordult közvélemény szimpátiáját is kiválthatja. 

Queen Elizabeth II Platinum Jubilee 2022 - National Service of Thanksgiving, Harry herceg, szélsőjobboldali fenyegetés
Harry herceg és Meghan Markle családját szélsőjobboldali terrorszervezetek fenyegtik
Forrás: Getty Images

A szélsőjobboldali fenyegetettség miatt Harry akár meg is nyerheti a hosszú ideje húzódó pert

A sussexi herceg nemrég engedélyt kapott, hogy megtámadja a Legfelsőbb Bíróság döntését, amely arról határozott, hogy Harry herceg és családja milyen szintű védelmet kaphat, amikor Nagy-Britanniában tartózkodik. 

Mielőtt 2020 márciusában lemondott a királyi feladatairól és feleségével, Meghan Markle-lel Kaliforniába költözött, Harry, mint a királyi család magas rangú tagja, ugyanolyan közpénzből finanszírozott teljes biztonságot élvezett, mint a királyi család többi tagja, ám a lemondás után, amikor visszatért az Egyesült Királyságba, a belügyminisztérium már megtagadta tőle a személyi védelmet.

Egy királyi szakértő szerint, a teljes, adófizetők által finanszírozott védelem megadása azoknak, akik nem teljes munkaidőben dolgozó királyi családtagok, valószínűleg nehezen lesz elérhető. Ám a kialakult helyzet és a fenyegetések miatt valószínűleg némi szimpátiával viseltetnek majd Harry és családja iránt, így könnyen lehet, hogy az „egyéb VIP-kategóriába” sorolják őket a rendkívül költséges eljárás során.
 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.