A légiutas-kísérő kitálalt: ezek az utasok legundorítóbb szokásai

Shutterstock -
repülőút légiutas-kísérő undorító
Sokan közülünk akaratlanul is tehetünk olyan dolgokat repülés alatt, amik kevésbé kellemesek. A légiutas-kísérő szerint azonban van néhány valóban irritáló ezek közül.

Lehet, hogy velünk is előfordult már, hogy nem dobtuk ki a szemetünket, amikor kiszálltunk a gépből, vagy elszundikáltunk egy hosszú repülőút során és hangosan horkoltunk. A repülőgép személyzete sok érdekes és nyugtalanító dolgot lát munkája során. Lehet, hogy egy különösen durva, vagy agresszív utassal van dolguk, vagy valakivel, akivel egészségügyi vészhelyzet történt a gépen. Vagy segíteniük kell a repüléstől félő utasoknak, hogy nyugodtak maradjanak és leküzdjék félelmüket. Marisa Mackle légiutas-kísérő azonban nem ezekről mesélt a Lunchtime Live-nak, hanem két bosszantó és megalázó szokásról.

légiutas-kísérő
A gyakrabban előforduló szokások bár zavarják a légiutas-kísérőket, de van egy köztük, ami különösen kiborítja őket 
Forrás: Shutterstock

Bosszantó szokások a légiutas-kísérő szerint

Vannak olyan utasok, akik úgy érzik, hogy rendben van, ha leveszik a cipőjüket és zoknijukat, majd mezítláb felteszik a lábukat az előttük lévő ülésre. Először is, miért érezné valaki jól magát cipő nélkül egy repülőgépen? Gondoljunk csak bele, hogy az évek során a takarítások ellenére is mennyi szennyeződés kerülhetett a szőnyegre. Másodszor, senki sem szeretné, ha egy idegen láb az arca közelébe kerülne egy több órás repülőút alatt. A gyakrabban előforduló furcsa szokások bár zavarják a légiutas-kísérőket, de van néhány köztük, ami különösen kiborítja őket. Marisa például teljesen kiakad attól, amikor végigsétál a folyosón, hogy összeszedje a szemetet és néhány utas megállítja, kifújja az orrát, majd átadja neki a használt zsebkendőt. Vissza is emlékezett egy konkrét esetre:

Egyszer Los Angelesből hazafelé tartva egy amerikai utas elhúzta a függönyt és azt mondta: ’Hé, van valami számodra,’ majd a zsebkendőt a tányéromra dobta. Azt hitte, szívességet tesz ezzel.

Marisa azt is hangsúlyozta, hogy az utasok ne érezzék magukat rosszul, ha hányós zacskót kérnek. Ha rosszul érzik magukat, jobb, ha a zacskóba kerül, aminek ki kell jönnie, mintha a földön vagy a légiutas-kísérőn landolna. „Amint rosszul érzed magad, kérj hányós zacskót. A repülőgép személyzet szívesebben ad neked egyet, mint hogy lehányd őket."

Egyszer egy hölgy odajött hozzám, miközben éppen a WC mellett álltam, és az egész lábamat lehányta. Le kellett vennem a harisnyanadrágomat, és mezítláb kellett végeznem a munkám.

Szóval ha rosszul érezzük magunkat, inkább szóljunk, nehogy hasonlóan kínos szituációba keveredjünk.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.