Csiganyál – Igazi csodaszer a bőrnek

csiganyál, alga, kozmetikumok
Shutterstock - Zigres
kozmetikumok csiganyál alga
Csiganyál és alga? Elsőre biztosan úgy gondoljuk, hogy nem szívesen hagynánk, hogy ezek a dolgok a bőrünkhöz érjenek, pedig csodát tesznek a bőrünkkel!

A szépségipar folyamatosan újít és megújul. Egyre több olyan terméket dobnak piacra a kozmetikumok jeles képviselői, amik első hallásra bizarrnak tűnnek, de a bőrrel mégis csodákat tesznek. A nem hétköznapi összevetőkből készítettünk ezúttal összeállítást. Csiganyál és alga a bőrünkön? Igazi elixírként hatnak.

csiganyál, alga, kozmetikumok
Csiganyál és alga – Csodaszer a bőrnek
Forrás: Shutterstock

Csodatévő csiganyál

Főleg a koreai szépségápolás kezdte el felfedezni magának a csigák váladékát, amit védekezésképp termelnek. Az úgynevezett csigamucin tele van hasznos összetevőkkel, így egy valódi szuperalapanyagnak számít. Nagyon gazdag hialuronsavban és glikoprotein enzimekben, emiatt feltölti a bőrt nedvességgel, stimulálja a kollagéntermelést, így kisimítja a finom ráncokat. Amellett, hogy lassítja az öregedési folyamatokat, kiváló sebgyógyító és gyulladásgátló hatása is van a benne található cinknek, réznek és vasnak köszönhetően. Sőt glikolsavat is tartalmaz, ami hámlasztó, ezért megszabadít az elhalt hámsejtektől.

Méhek ajándékai

Nem is gondolnánk, hogy nemcsak a mézet köszönhetjük ezeknek a döngő rovaroknak, hanem egyéb kincseket is. A méhméreg ijesztőnek tűnik, pedig a benne lévő hatóanyagok, mint a melittin és az apamine bőrnyugtató és bőrvédő hatásúak, jó hatással vannak a különböző problémákra. 

A méhpempőt és a propoliszt ugyan sokan összekeverik, de fontos tudni, hogy van köztük különbség. A propolisz egy ragacsos-gyantás, növényi eredetű anyag, amelyet a méhek a kaptár védelmére gyűjtenek, hogy távol tartsák a baktériumokat és kórokozókat. Tele vannak flavonoidokkal, vitaminokkal, főleg a bőr számára értékes B-, C- és E-vitaminokkal, aminosavakkal és különböző ásványi anyagokkal. Elsősorban fertőtlenítő és sebgyógyító hatása miatt alkalmazzák. A propolisszal ellentétben a méhpempő állati eredetű, a méhek garatmirigyében termelődik és a királynő táplálására szolgál. Ugyanúgy gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, fehérjében és aminosavakban. Javítja a sejtanyagcserét és a fiatalság forrásának tartják, mivel lassítja az öregedési folyamatokat.

A legtrendibb: bakuchiol

Ha az utóbbi idők sztár hatóanyagát keressük, akkor kétség kívül a bakuchiol az. Hogy miért is? A retinol természetes, növényi alternatívája, ami a leghatásosabb bőrsimító, ragyogást fokozó hatóanyag. Segít serkenteni a kollagéntermelést, erősíti a bőr rugalmasságát, javítja a szerkezetét. Ráadásul a retinolra jellemző negatív mellékhatások nélkül, mint az irritáció, fokozott fényérzékenység vagy szárazság, esetleg hámlás. A maláj tea magjából és leveleiből nyerik ki ezt a magas antioxidáns-tartalmú növényi kivonatot.

A cica titka

Ázsiai gázló néven is ismerik ezt a különleges trópusi növényt, ami Madagaszkáron és Ázsiában őshonos. Az egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy nyugtatja és feltölti a bőrt nedvességgel. Éppen ezért érdemes kipróbálni a különböző hidratálókat és a kivonatával átitatott fátyolmaszkokat, amelyek villámgyorsan regenerálnak. Emellett a cicanövény fokozza a kollagéntermelést, növeli a bőr rugalmasságát és javítja a vérellátást, emiatt felveszi a harcot a szarkalábakkal is.

A feszesítő alga

Amikor a vízben úszkálunk, szinte még a hideg is kiráz minket, ahogy az alga a bőrünkhöz ér. Pedig  kozmetikumként bevetve igazán jó hatással van a külsőnkre. A spirulina algának kiemelkedő a fehérje-, és ásványianyag tartalma, emellett A-, C-, és E-vitamin is nagy mennyiségben található benne. Így tökéletesen regenerálja, kisimítja és hidratálja a bőrt. A kékalga pedig az aminosavak és vitaminok mellett retinolban gazdag, vagyis szuper ránctalanító hatású anyag, csökkenti a ráncok mélységét és kisimítja azokat.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.