Horoszkóp iskolásoknak – Így vedd rá a gyereket a tanulásra!

iskoláshoroszóp
Shutterstock/Copyright (c) 2021 Yuganov Konstantin/Shutterstock. No use without permission. - Yuganov Konstantin
iskola iskolakezdés horoszkóp
Hogyan vehető rá a tanulásra a Kos gyermek? Hogyan minimalizálhatjuk az Ikrek számára az évkezdéssel járó stresszt? Miként segíthetjük a Bakot, hogy beilleszkedjen a közösségbe? Horoszkópunk ebben segít.

Az iskolakezdés minden gyermek életében izgalmas és kihívásokkal teli időszak. Vannak, akik várják és akadnak olyanok is, akiket még az új iskolatáska ténye sem boldogít. Ahhoz, hogy a tanulási folyamat gördülékenyen és eredményesen haladjon, érdemes figyelembe venni, hogy a különböző csillagjegyű gyerekeknek eltérő tulajdonságaik és igényeik vannak. Ezeket gyűjtöttük össze az iskolás horoszkópban.

iskolás horoszkóp
Iskolás horoszkóp - A különböző csillagjegyű gyerekeknek eltérő tulajdonságaik és igényeik vannak.
Forrás: Shutterstock

Horoszkóp iskolásoknak:

Kos

Igazi kis örökmozgó, állandóan az új kihívásokat keresi. Lobbanékony természet, nehéz rávenni arra, hogy egy helyben üljön és a tanulásra koncentráljon. 

Tanács: Nélkülözhetetlen számára az elegendő testmozgás, csak ezután érdemes nekilátnia a leckeírásnak. Ezért jól tesszük, ha az iskolakezdéssel egy időben valamilyen sportolási lehetőséget is keresünk neki.

Bika

Nyugodt természetű, kedves gyerek, ám kissé nehézkes és makacs. Rosszul viseli a változásokat és azt, ha kényszeríteni próbálják valamire.

Tanács: Mindig hagyjunk számára elég időt a feladatok elvégzésére! Ne táblázzuk be a napját mindenféle különórával, fontos, hogy maradjon ideje a játékra is.

Ikrek

Már gyerekkorában is nyitottan reagál az őt érő ingerekre, sokat csacsog, szívesen tanul új dolgokat, és szinte minden érdekli.

Tanács: Beszélgessünk vele, gyermekünk számára ez a legfontosabb! Ha elmondhatja nekünk az esetleges problémáit, azzal jelentősen lecsökkenthetjük számára az évkezdéssel járó stresszt!

Rák 

Érzékeny és kissé zárkózott, a szüleihez különösen erősen kötődik. Gyenge lábakon áll az önbizalma, fél a kudarctól. Szófogadó és kedves természete miatt általában szeretik a tanárai.

Tanács: Dicsérjük minél többet, erősítsük az önbizalmát! Ha stabilizáljuk lelkileg, akkor remekül fog teljesíteni az iskolában.

Oroszlán

Határozott, bátor, imád a középpontban lenni, könnyen beilleszkedik a gyerektársaságba. Érdeklődő természet, de kifejezetten rosszul tűri, ha úgy érzi, parancsolgatnak neki. Időként kicsit szemtelenül viselkedhet. 

Tanács: Az önállóan végzendő feladatokban leli örömét, ezért bátran bízzuk rá a lecke megírását és az iskolatáska bepakolását!

Szűz

Ha nyugalomban, biztonságban érzi magát, a legszorgalmasabb diákok egyike lehet. Mivel fontos számára a rendszeresség, és szereti a feladatokat, kifejezetten neki való a diáklét. 

Tanács: Esetében elengedhetetlen a rendezett környezet és az érzelmi támogatás, mert csak így tud kibontakozni a tehetsége.

Mérleg

Mivel imád társaságban lenni, hamar beilleszkedik az iskolai közösségekbe. Az érzelmi konf­liktusokat viszont nehezen viseli, ezért is lényeges, hogy megbízzon a szüleiben, és elmondja nekik, ha valami bántja.

Tanács: Nagyon fontos számára a kiegyensúlyozottság. Mindenkinél érzékenyebben reagál a családi veszekedésekre, úgyhogy ezekkel vigyázni kell!

Skorpió

Nagy a szabadságigénye, érdeklődő, szenvedéllyel veti bele magát az őt foglalkoztató dolgokba. Sok konfliktusa lehet az iskolában, mert nehezen tűri a kötöttségeket.

Tanács: Őszinteség – ez a legfontosabb, amire a Skorpió gyereknek szüksége van. Magyarázzuk el neki, mi az értelme a különböző szabályoknak. Sportolni mindenképpen vigyük el, ez segít féken tartani az energiáit.

iskoláshoroszóp
Így vegyük rá a gyerekeket a tanulásra, horoszkópjuk szerint
Forrás: Shutterstock

Nyilas

Beszédes, cserfes, szórakoztató gyermek, aki már szinte felnőttes intellektussal vélekedik a világ dolgairól. Jól boldogul az iskolában, de csak akkor, ha szereti a tanárait. Ha igazságtalanságot tapasztal, azt azonnal szóvá teszi!

Tanács: Tegyük lehetővé, hogy őszintén elmondja a problémáit, és mi se hallgassuk el előle az igazságot!

Bak

Komoly, rendszerető, megbízható gyerek, szeret iskolába járni, kedveli a kihívásokat. Nehezen nyílik meg mások előtt, emiatt lassabban köt barátságokat.

Tanács: Gyengéd szeretettel kell körbevenni ahhoz, hogy megerősödjön az önbizalma.

Vízöntő

Rendkívül gyors felfogású, ám csak azt hajlandó tanulni, amihez kedve van. Öntörvényű, néhány tantárgyból kimagaslóan teljesíthet, míg párból esetleg elmarad az átlagtól. Fontos, hogy olyan pedagógus segítse az iskolában, aki felismeri a benne rejlő hatalmas lehetőségeket.

Tanács: Legyünk elnézőek vele: nagyon tehetséges, csak meg kell találnia a saját útját!

Halak

Álmodozó, érzékeny, a suliban is gyakran elkalandozik a figyelme. De szívesen tanul, és könnyű kijönni vele.

Tanács: Vigyázzunk, ne rakjunk rá túl sok terhet, főleg a felnőttlét problémáival ne terheljük. Hagyjunk neki időt az álmodozásra!

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.