Csak három növényre van szükséged, és a galambok többé nem akarnak a te kertedbe leszállni

galamb
Shutterstock/Copyright (c) 2024 gergosz/Shutterstock. No use without permission. - gergosz
kert galambriasztó növény
A galambokat mindenki csak messziről szereti, kevés ember örül, amikor a kertjében látja a mára teljesen elszemtelenedett madarakat. A védekezés ellenük nem lehetetlen: van néhány olyan növény, amelynek szagát ki nem állhatják, ha ezeket ülteted, távol tarthatod a madarakat a kertedtől.

Az illatos virágok nemcsak humánus módon riasztják el a galambokat, hanem üde színfoltja is a kerteknek. Szakértők szerint van három növény, amely kifejezetten galambriasztó hatású, a madarak utálják, nem bírnak megmaradni a környezetükben, ezért  igyekeznek a lehető legtávolabb maradni a kerttől, ahova ültettek belőlük. 

három növény galambok ellen
Három növény elég, és a galambok menekülnek a kertedből
Forrás: Shutterstock

Borsmenta, körömvirág és levendula — a három növény, amely segít a galambok elüldözésében 

Az illatokat tartják a leghatékonyabb galambriasztóknak, mivel ezek a madarak hírhedten érzékenyek a szagokra.

Azt mondták: „Az erős illatokat, amelyeket ezek a növények produkálnak, a galambok általában nem kedvelik, így kevésbé valószínű, hogy megtelepednek az adott területeken”mondják a kártevő-szakértők.

Tagetes,Erecta,,Known,As,African,Marigold,Or,Big,Marigold.,Garden
A körömvirággal körbevett tápláléknövényeket elkerülik a galambok és más kártevők is
Forrás: Shutterstock

Bár a madarakat elriaszthatják a növények erős illatai, a levendula és a borsmenta nyugtató tulajdonságait gyakran használják az aromaterápiában. A körömvirágot a kertészek elsősorban azért ültetik, hogy a rovarok ne rágcsálják meg az ehető növényeket, de különböző madárfajokat is elriaszthatnak a a kertből. A galambok, amelyek általában a káposztafélék családjába tartozó növényeket kedvelik, nagy valószínűséggel elkerülik azt a táplálékforrást, amelyet körömvirággal vesznek körül.

A szakértők hangsúlyozzák a tiszta és gondozott kertek fenntartásának fontosságát, annak érdekében, hogy az riasztószerek hosszú távon is hatékonyan működjenek.

„Az élelmiszer-hulladék rendszeres eltakarítása és a galambürülék eltávolítása jelentősen csökkentheti a galambok visszatérésének esélyét” — mondják, ha azonban a fertőzöttség továbbra is fennáll, szükség lehet hatékonyabb megoldásokra és professzionális kártevőirtó szakemberre.

A kertészeti szakértők azt is javasolják, hogy a galambok elriasztására fehér virágokat, például rózsát, hortenziát és petúniát ültessünk, így békés környezetet teremtve a kertben.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.