Egy egyszerű trükk, és újra virágba borul a kiszáradt hortenzia

Pink,,Blue,,Lilac,,Violet,,Purple,Hydrangea,Flower,(hydrangea,Macrophylla),Blooming
Shutterstock/Copyright (c) 2023 Kosin Bustinza/Shutterstock. No use without permission. - Kosin Bustinza
TikTok trükk hortenzia
A nyári hőség nagy pusztítást végez a kertben, a hervadt virágok látványa a leglelkesebb kertészek kedvét is elveszi. Még az alacsony igényű hortenzia sem ússza meg a kánikulát, ahelyett, hogy ontaná gyönyörű virágait, kiszáradt kórónak tűnik, kiábrándító látványt nyújtva. De nincs minden veszve!

A TikTok-on osztott meg egy videót az egyik hobbikertész, aki megdöbbentő trükkel kelti életre a kiszáradt hortenziáit. A nő nem kevesebbet állít, mint azt, hogy ahhoz, hogy a hortenzia új életre keljen, nincs szükség másra, mint egy edényre és némi forró vízre. 

hortenzia
Egy egyszerű trükk, és a hortenzia újra régi fényében pompázhat
Forrás: Shutterstock

A kertben már nem pompázó hortenzia a vázában még jól mutathat

Posztjában Chloe elmagyarázta, hogy a hortenziái úgy néztek ki, mintha a halál kapujában lennének. A kertben már nem volt esélyük, de vágott virágként, vázában még jól mutathattak volna a nappaliban. Bár az állapotuk miatt Chloe már ebben sem reménykedett, úy döntött, valamit még kipróbál, hátha megmentheti őket. Mint kiderült, a feltámasztásukhoz nem kellett más, mint egy fazék tűzforró víz. „Ezután vágd le a szárakat, tedd a vízbe, majd hagyd benne őket két órán át. A gőzfürdőbe merített hortenziáidon azt tapasztalod majd, hogy néhány óra leforgása alatt új életre kelnek”állítja aTiktoker.

Chloe szerint akkor sem kell aggódnod, ha nincs azonnali átalakulás. Ő maga is csak egy óra elteltével vett észre némi változást, és azt mondta, hogy két teljes óra kellett, hogy a virágok a gyógyulás valódi jeleit mutassák. A lány meg is mutatta két óra elteltével hogy néznek ki a korábban hervadó hortenziái, amelyek a teljes virágzásba borultak, köszönhetően a tűzhelyen töltött időnek.

A Chloe videója alatt a kertbarátok nem győzték dicsérni a felfedezést, mondván, hogy az ő lankadó virágaikat is visszahozta a szakadék széléről. Az egyik felhasználó így nyilatkozott: „Ez a hack nem vicc! A levágott hortenziáim több mint egy hónapig kitartottak! Minden alkalommal, amikor elkezdenek hervadni, levágom az aljukat, és forró vízbe teszem őket.” Egy másik, kezdetben szkeptikus virágbarát azt írta: „Annyira ideges voltam, hogy a forró víz teljesen elpusztítja őket, pedig már így is haldokoltak”.

@frizzandfrillzz Reviving wilted hydrangeas with boiling water?! Who knew?!?! Tiktok always coming through with the best hacks! #hydrangeas #hydrangeahack #hydrangeatips #floraldesign #flowertips #flowertok #wiltedassflowers ♬ Mother - Meghan Trainor

Ha még nem akarod, hogy vágott virágként pompázzanak a hortenizák, és úgy érzed, adnál nekik még egy utolsó esélyt, próbáld ki a műanyag zacskós trükköt.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.