Kívül tarthatod a pókokat ezzel az egyszerű trükkel

invázió WD40 pók
Feltűnt, hogy megszaporodtak a pókok az otthonodban? Nem véletlenül! Megkezdődött a nyolclábúak párzási időszaka, amikor a hím pókok a nőstényekre vadászva a házba költöznek. Van azonban egy jó módszer, amivel kívül tarthatod őket.

A pókok párzási szezonja szeptemberben kezdődik, és októberben tetőzik. Ez azt jelenti, hogy a hímnemű ízeltlábúak beköltöznek az otthonainkba, mert az utódnemzésre nincs meghittebb hely a szobáinknál. Ez az arachnofóbiások rémálma, ugyanis nem ritka, hogy egy nőstény több száz tojást rak le. Nem kell azonban tétlenül várnunk a betolakodókat: van egy tökéletesen működő módszer, amivel távoltarthatjuk őket.

pók, invázió, ősz, párzás
Őszel a pókok ellepik az otthonainkat
Forrás: Shutterstock

Egy takarítási tippekkel és ötletekkel foglalkozó közösségi oldalon egy rémült háztulajdonos kért segítséget. Azt írta, a pókok elfoglalták az otthonát, nem tud tőlük megszabadulni. „Oké emberek, segítsetek! Hogyan tudom megakadályozni, hogy a hatalmas pókok bejöjjenek a házba?” - kérdezte.

Segítségkérésére több száz válasz érkezett. Többen azt állították, hogy a párzási időszak miatt nem igazán lehet elriasztani őket, hacsak nem tömködnek be minden lyukat a házon, ám volt egy megoldás, amit nagyon sokan hatásosnak mondtak: a WD40 használata. A WD40 egy olyan többcélú termék, amelyet rozsdásodás ellen is használnak.

Fújd be WD40-nel az ablakkereteket és az ajtókat. Megállítja az összes pókot, hangyát" - írta az egyik kommentelő. Egy másik kiegészítette azzal, hogy nem kell sok a szerből, csak könnyű permet, és ne az üvegre fújják.

Természetes módszerek a pókok elrisztására

Egy másik felhasználó természetbarát módszert javasolt, azt állította, neki bevált egy keverék. Vízbe kevert eukaliptusz vagy borsmenta olajat, ezzel fújta be az ablakkereteket és ajtókat.  

A tudósok is egyetértenek azzal, hogy az erős szagok távol tartják a pókokat, de ezt megoldottuk úgy is, ha az ablakpárkányra illatos növényeket teszünk. Egy kertész azt javasolta, tartsunk bazsalikomot, levendulát, mentát, rozmaringot és eukaliptuszt a ház körül, ezek az erős illatok elriasztják az ízeltlábúakat.

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.