A mikrobob az ősz új hajőrülete

Premiere Of Netflix's "Emily In Paris" Season 4 Part 1 - Arrivals, Lily Collins
Getty Images - Axelle/Bauer-Griffin
frizura bob
Az őszi hajtrendek között szerepel a nagyon rövidre vágott bob frizura, ami a mikrobob nevet kapta, és nemcsak a sztárok körében népszerű.

Az őszi hajtrendek rengeteg frizurát tartalmaznak, a különleges színektől kezdve az egyedi vágásokig, ráadásul az ősz sokaknak ad okot arra, hogy kicsit megújuljanak, valamit változtassanak akár magukon, akár a környezetükön. Ennek a kettőnek az ötvözetéből született meg a mikrobob frizura iránti imádat. A szuper rövidre vágott bob frizura ijesztően hangozhat a hosszú haj kedvelői számára, ám egy könnyen formázható, divatos és elegáns frizuráról van szó, amivel a hajtörténelemben is találkozhattunk párszor.
A kifutón is sokszor látott frizura annyira trendinek számít, hogy természetesen utánanéztünk, honnan jött az őrület, és melyik sztártól érdemes inspirálódnunk.

mikrobob
 A szuper rövidre vágott mikrobob frizura könnyen formázható, divatos és elegáns, Gigi Hadid
Forrás: NurPhoto via AFP

A mikrobob az őszi szezon kedvenc frizurája

Mi a mikrobob?

A mikrobob, ahogy a neve is mutatja egy szuper rövidre vágott bob frizura, ami az áll magasságában vagy annál is magasabban végződik. A klasszikus bob drágább kinézetű, minimalista változata. A legjobb ebben a hajtípusban, hogy könnyen személyre szabhatod. Ehhez nem árt megkérdezni egy fodrászt, hogy melyik hossz és stílus illik a te karakteredhez.

A mikrobob hosszában az a legjobb, hogy rétegezve és frufruval is jól néz ki. Göndör és egyenes hajhoz is passzol, ha pedig bevállalós vagy, keverheted a pixie frizurával is, így az eredmény szuper egyedi lesz.

Mikrobob történelem

A bob frizura változatai erőteljes hatással voltak a különböző korok nőire. Amikor először megjelent egy radikális, szokatlan frizurának számított, ami szinte üvöltött arról, hogy milyen bátor nő a viselője. A mai napig egy hatalmas lépésnek számít, ha egy celeb hosszú tincseit bobra váltja. Pont ezért figyelünk fel akkor is, amikor a divatheteken a modellek a bob frizura egyedi újragondolásait viselve lépnek a kifutóra. Láthattunk már bob frizurát a Prada, a Versace és az Alexander McQueen kifutóján is.

Bár a bob a féktelen 1920-as flapper korszakhoz köthető, népszerűségének kezdetét a 20. század fordulójához kötik. „Ahogy a nők munkába álltak és aktívabb életet kezdtek élni az otthonon kívül, a szépségápolási szokásaik is megváltoztak, és a rövid haj praktikus megoldást jelentett. Ez kezdetben nagy felháborodást váltott ki, mivel a fehér nyugati világban a nőktől általában elvárták, hogy hosszú hajat viseljenek, hogy tisztességesen nőiesnek tűnjenek. Ezért a rövidre vágott haj nagyon is a szabadsággal és a függetlenséggel társult”.

-mondja Rachael Gibson újságíró, akit hajtörténésznek is gyakran neveznek.

L impossible amour
A bob hajstílust már Bette Davies színésznő is viselte
Forrás: Collection ChristopheL via AFP/© Warner Bros

A bob hajstílust már Bette Davies színésznő is viselte, de híres volt bob frizurájáról Mary Quant divatterező is. Whitney Houston göndör bobja, Linda Evangelista magasra nyírt bobja és Jennifer Aniston tépett bob frizurája is divattörténelmi pillanatoknak számítanak.

A bob frizura mostanra ikonikussá tette néhány viselőjét, így Anna Wintourt is, aki nemcsak a Vogue magazin főszerkesztője, hanem egy nagyon híres bob viselő is.

Az ősz mikorbobja

The 2024 Met Gala Celebrating "Sleeping Beauties: Reawakening Fashion" - Arrivals
Penélope Cruz  
Forrás: Getty Images 

Ahogy írtuk, az ősz beköszöntével sokan vágytak valami megújulásra, és sokan a mikrobob mellett tették le a voksukat. Gigi Hadid, Lily Colins, Elsa Hosk és Penélope Cruz csak néhány azok közül a hírességek közül, akik mikrobobra váltottak, viszont ők adták nekünk az inspirációt a változtatásra. A mikrobob azért is lett ilyen trendi, mert egy praktikus hajvágás. Kevés kezelést és formázást igényel, ha pedig mégis formáznád, akkor egyenesre is vasalhatod, de göndörítheted is.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.