8 trükk, amivel megőrizheted a nyári barnaságod ősszel is

Nyári barnaság, így őrizd meg, ősz.
Shutterstock - Look Studio
bőr napozás barnaság ősz
Lassan itt a nyár vége, de a barnaságunkról nem szívesen mondunk le. Ugyan örökké nem őrizhetjük a napsütötte színt, de néhány apró dologgal elérhetjük, hogy minél tovább tartson a nyári barnaság.

Jó lenne a nyáron elért napcsókolta bőrt még jó sokáig megtartani, igaz? Sajnos azonban ahogy egyre hidegebbre vált az időjárás, úgy kopik a bőrünk színe is, néhány hét elteltével pedig már alig látszik valami abból, hogy valaha is napra merészkedtünk. Bár ezt a természetes folyamatot nem lehet kiiktatni az életünkből, azért vannak trükkök, amiknek a segítségével tovább megőrizhető a nyári barnaság.

Nyári barnaság, így őrizd meg, ősz.
A következő trükkök segítségével még hetekig megőrizhető a nyári barnaság.
Forrás: Shutterstock

Ha beveted ezeket a trükköket, tovább tart majd a nyári barnaság!

Inkább zuhanyozzunk

Egy hosszú nap végén mindannyiunknak jól esik megmártózni egy forró habfürdőben. Azonban a meleg víz és a kényeztető termékek gyorsan kiszárítják bőrünket, ami felgyorsítja a hámlás folyamatát. Ha tehetjük, akkor inkább válasszuk a gyors zuhanyzást. 

Hideg-meleg sokk

A bőrnek az sem tesz jót, ha sokáig állunk a forró zuhany alatt. Próbáljuk ki a hideg-meleg váltózuhanyt. A hirtelen hideg víztől bőrünk egyfajta sokkot kap, aminek köszönhetően a faggyúmirigyek erőteljesebben kezdenek el dolgozni és több zsírt fognak termelni. Ezzel lassítjuk a hámlást, valamint fokozzuk a sejtanyagcserét, amitől bőrünk feszesebb lesz. Nem utolsó sorban pedig a vérkeringésünknek is kifejezetten jót tesz a váltózuhany.

Hidratáljunk alaposan 

A nyári barnaság elvesztésének egyik fő oka a hámlás és a kiszáradt bőr. A nap szárítja a testünket, ezért fontos, hogy napozás után visszatöltsük, illetve ápoljuk. A legjobb hidratáló szerek a természetes olajokban és vajakban gazdag kencék, amik azonnal újra puhábbá és élettel telibbé varázsolják bőrünket. Fürdésnél is használjunk kifejezetten hidratáló hatású termékeket.

Kerüljük az alkoholost 

A lebarnult bőr felső hámrétege érzékenyebb az átlagosnál, sokkal könnyebben kiszárad. Az alkoholos termékek nagy segítségünkre vannak a hétköznapokban, de összetételük miatt felgyorsítják a száradás folyamatát. Nyáron próbáljuk meg elkerülni az alkoholos arctisztítókat, lemosókat és az egyéb hasonló termékeket. Dezodorból is próbáljunk meg alkoholmenteset használni. A parfümmel pedig csak csínján bánjuk, mert ezek is tartalmazzák ezt az adalékanyagot.

Vajas csodaszer

A kakaóvaj, sheavaj és minden egyéb vajas termék kiváló a bőr számára. A kakaóvaj napvédő, illetve tökéletes a leégett bőrre. Nyugtatja, táplálja és persze a barnaságnak is kifejezetten jót tesz. A megszerzett színt intenzívebbé és tartósabbá teszi. Tele van antioxidánssal és E-vitaminnal, amire a melegben bőrünknek nagy szüksége van. 

Fokozzuk a ragyogást

Gyönyörű aranybarna bőrünket általában nincs szívünk egy kis testradírral átkenni, mert az jár a fejünkben, hogy azzal leszedjük a barnaságot is. Pedig pont ellenkezőleg! A szemcsék leszedik a kiszárad és elhalt felső hámréteget, amitől bőrünk csak kopottnak tűnik. Ez a réteg amúgy is lehámlana, de ezzel megelőzhetjük a folyamatot. Illetve, ha eltávolítjuk a már elhalt réteget, akkor a sejtmegújulást is fokozzuk, amitől bőrünk sokkal ragyogóbb lesz, mint azelőtt. A durva szemcséjű radírok helyett válasszunk apróbb szemcsés, gyengéd verziókat.

Használjunk testsprayt

A drogériákban hatalmas a választék a barnító és fénylő testsprayek között. Ezekkel élénkíthetjük színünket, illetve egy kis plusz ragyogást is vihetünk bele, amitől még intenzívebbnek látszik a színünk. 

Támogassuk belülről

Minden nap fogyasszunk béta-karotinban gazdag élelmiszereket (pl. sárgarépa, sárgabarack, paradicsom, sárgadinnye, kukorica), mert azok megsokszorozzák a pigmentek számát. Ráadásul a bennük található A-vitamin provitaminja védi bőrünket a káros UV-sugaraktól is. Egy kis plusz segítséget ad a gyógyszertárakban kapható karotin-kapszula.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.