55 éves lett Jennifer Lopez, akit kitagadtak otthonról, és egy musical változtatta meg az életét

Jennifer Lopez
Getty Images via AFP -
születésnap karrier Jennifer Lopez
Kerek születésnapját ünnepli a karibi gyökerekkel rendelkező amerikai szupersztár, aki énekesnőként és színésznőként is csúcsra ért, miközben a magánélete is mindig lázban tartotta a világot. A jeles alkalomból összegyűjtöttünk egy csokornyi olyan érdekességet, amit eddig talán nem tudtál Jennifer Lopezről.

Jennifer Lopez betöltötte az 55. életévét. A sikeres színésznő-énekesnő mostanában a magánéleti válságával szerepel a címlapokon, pedig az élete más területei is sok érdekességet rejtenek. Íme, néhány izgalmas tény a sztárról, amit talán nem tudtál. 

Exclusif - Jennifer Lopez se rend à l'Atelier Dior pour un essayage à Paris
Jennifer Lopez 55 éves lett
Forrás: Northfoto

Érdekességek, amiket nem tudtál Jennifer Lopezről

  • Egy karibi szigethez kötik a gyökerei

1969. július 24-én New Yorkban jött világra egy komputertechnikus apa és egy háztartásbeli anya gyermekeként, utóbbi később tanárnőként helyezkedett el. A szülei mindketten gyerekként kerültek Amerikába a Puerto Ricóból bevándorló családjuk révén.

  • Katolikus jókislányként nőtt fel

Középosztálybeli, vallásos közegben nevelkedett. Minden vasárnap templomba járt a családjával, katolikus általános és középiskolában iskolában tanult, utóbbiban ráadásul kizárólag lányok társaságában.

Jennifer Lopez 2005
Jennifer Lopez életét egy musical változtatta meg
Forrás: AFP/ PASCAL GUYOT 
  • Egy musical változtatta meg az életét

Kislányként látta a tévében a West Side Story-t, ami óriási hatással volt rá, és a szintén Puerto Ricó-i származású főhősnő, Rita Moreno lett a példaképe. Ettől kezdve őt is a zene és a színészet érdekelte legjobban, és már ötéves korától kezdve járt ének- és táncórákra, hogy egykor nagy sztár lehessen belőle is.

  • Kitagadták otthonról

A családja „valami rendes szakmát” szánt neki, és el is kezdte az egyetemi tanulmányait, miközben egy ügyvédi irodánál dolgozott. Mindössze fél év után azonban otthagyta a sulit, hogy az álmait kövesse, ezzel pedig teljesen kiakasztotta a szüleit. Kidobták otthonról, nyolc hónapon át nem beszéltek vele, ezalatt Lopez a legtöbbször abban a táncstúdióban aludt, ahova gyakorolni járt.

  • Janet Jackson táncosaként indult a karrierje

Nem az éneklés, és nem a színészet, hanem a tánc hozta el számára a belépőt a szórakoztatóiparba. Az első komolyabb munkáját az In Living Color tévéműsorban kapta, de szerepelt például a New Kids ont he Block háttértáncosaként is az 1991-es American Music Awards gálán, és közreműködött Samantha Fox videoklipben is. Akkor sikerült szintet lépnie, amikor Janet Jackson egyik állandó táncosa lett a koncertjein és a klipjeiben, mint például a That’s the Way Love Goes.

  • Tragikus sorsú színésznőként futott be

A színészi karrierjében az igazi áttörést az 1997-es Dalok szárnyán című életrajzi film hozta el, amiben a főszerepet, a tragikus sorsú Selena Quintanilla texasi énekesnőt játszotta el nagy sikerrel. Ráadásul a szerep révén a színészi mellett a zenei tehetségét is megmutathatta.

  • Egy metróvonalról nevezte el az első albumát

Az 1999-es bemutatkozó lemeze az On the 6 (’A 6-oson’) címet viselte, amivel egy New York-i közlekedési vonalra utalt. Lopez ugyanis Bronx városrészben nőtt fel, ahonnan a 6-os metróvonal visz be a központi Manhattanbe, ezt az utat pedig sokszor meg kellett tennie, amikor különféle meghallgatásokra járt. Így a lemez címe a befutásért vívott küzdelmét jelképezi.

  • A negyedik házasságát koptatja

Négyszer ment férjhez, és két (iker)gyereke született. A kubai pincér Ojani Noával mindössze egyetlen évig, a táncos Cris Judd-dal két évig éltek házasságban. Az énekes Marc Anthony bizonyult eddig a leghosszabb kapcsolatának, ő 2004 és 2014 között volt a férje, és tőle születtek a gyerekei is, sőt Anthony további gyerekeinek nevelőanyjaként is helyt kellett állnia. Mégis a hollywoodi sztár Ben Affleck a leghíresebb szerelme, akivel a 2000-es évek elején egyszer már egy (számos dalban is megénekelt) eljegyzésig is eljutottak, majd nemrégiben újra egymásra találtak, habár az elmúlt hónapok a házassági válságukról szóltak.

  • Milliárdokat kapott egyetlen fotóért

Hivatalosan is ő minden idők legsikeresebb, és legmagasabb gázsikat kapó latina színésznője. De megér minden befektetést, hiszen a neki kifizetett színészi juttatások 9-szeres megtérülést hoztak a filmjei esetében. De más téren is döntögetett rekordokat: az ikergyerekeiről készült első fotó jogát több mint 2 milliárd forintnak megfelelő összegért adta el, aminél többet korábban sosem fizettek fényképért.

  • Drogkirálynő lesz belőle

Rendkívül izgalmas produkciókban láthatjuk a közeljövőben Jennifer Lopezt. Az Unstoppable című birkózós filmben még csak mellékszerep jut neki, majd jön a műfaj nagyágyújának számító Bill Condon (Chicago, Dreamgirls) rendezésében készülő musical, a Kiss of the Spider Woman. De a drámai oldalát is megmutathatja rövidesen, hiszen annak a Griselda Blancónak a bőrébe mújik egy mozifilm erejéig, akinek nevezetes drogkirálynői tevékenységéről nemrégiben Netflix-sorozat is készült.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.