Meghalt az Agymenők sztárja, Bob Newhart

Bob Newhart, 52nd Annual ICG Publicists Awards - Inside
Getty Images -
gyász színész komikus
Számos filmben játszott, legnagyobb sikerei saját műsoraihoz köthetők. Bob Newhart egy évvel élte túl feleségét, 94 évesen hunyt el.

94 éves korában, július 18-án Los Angeles-i otthonában meghalt Bob Newhart komikus, színész. Az ismert humorista az utobbi időben sokat betegeskedett: a rajongók, a művészvilág, négy gyermeke és tíz unokája gyászolja. 

Bob Newhart during "Hollywood 100th Birthday" Show
Bob Newhart azt nyilatkozta: a közönség nevetése éltette
Forrás: Getty Images

Bob Newhart rajongott komikus volt

Bob Newhartot a legtöbben az Agymenők Proton professzoraként ismerjük, de játszott a Dr. Szöszi 2. részében, George és Leóban és az Elfben is. Legnagyobb sikert a  The Bob Newhart Show és a Newhart című tévésorozat hozott neki, az 1970-es és 1980-as években az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb humoristájaként ismerték. 

Már az ötvenes évek végén befutott

Newhart azonban már 1959-ben történelmet írt a The Button-Down Mind of Bob Newhart megjelenésével. Debütáló vígjátéklemeze elős lett a Billboard albumlistáján és Newhart két Grammy-díjat is kapott érte, övé lett az év albuma és ő lett a legjobb új előadó is.

 1959-ben egy évet adtam magamnak, hogy elkészítsem az albumot, ha  nem jön be, át kell értékelnem, hogy mivel is foglalkozzak

- nyilatkozta akkoriban. 

Számos díjjal kitüntették

 Mivel azonban vígjátékalbuma hatalmas siker lett, 12 évig stand up komikus volt, mielőtt a The Bob Newhart Show-t elindította volna, ami hat évadot ért meg.  A műsorért több Emmy- és Golden Globe-jelölést is kapott. Newhart 2013-ban nyerte el az első Emmy-díját a The Big Bang Theory című sorozatban nyújtott visszatérő vendégszerepéért, 2014-ben és 2016-ban pedig még kétszer díjazták.  

The Bob Newhart Show
A The Bob Newhart Show állandó szereplői Marcia Wallace mint Carol Kester, Bob Newhart mint Bob Hartley, 
Peter Bonerz mint Jerry Robinson fogorvos, Suzanne Pleshette mint Emily Hartley és Bill Daily mint Howard Borden.
Forrás: Getty Images

 

A színész egy műsorban 2020 novemberében így nyilatkozott:  

"Van egy elméletem, miszerint ha mindennek vége mindennek és a mennyország kapujába kerülsz, és megkérdezi Isten, mit csináltál, és én azt mondom, megnevetettettem az embereket, a paradicsomba jutok". Csodálatos életem volt komikusként, a pélyám elejéről csak a közönség nevetésére emlékszem"

 - idézte fel. 

Newhart felesége Ginnie, akivel 1963-ban házasodtak össze, 2023 áprilisában hosszú betegség után meghalt, a színész csak kicsivel élte túl. Négy gyermekük született, fiaik, Robert és Timothy, lányaik, Jennifer és Courtney.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.