Kamilla királyné vagyona hatalmas: ezt mind a házassága előtt szerezte

gazdagság Kamilla királyné vagyon Károly király
Még mielőtt hozzáment Károlyhoz mesés vagyont szerzett. Kamilla királyné több pazar ingatlan tulajdonosa.

Kamilla királyné már a Károllyal való házassága előtt dúsgazdag asszony volt. Úgy tudni, hatalmas nettó vagyont halmozott fel, köztük egy műemléki védettségű, 19. századi otthont Wiltshire-ben, amelyet korábban magánlakásként használt. A Celebrity Net Worth szerint Camilla vagyonát 5 millió dollárra (körülbelül 3,8 millió fontra) becsülik.

Kamilla királyné, King Charles III Attends Reception For Members Of The Diplomatic Corps
Kamilla királyné már a házassága előtt is hatalmas vagyonnal rendelkezett
Forrás: Getty Images

Kamilla királyné több ingatlan kizárólagos tulajdonosa

A Telegraph szerint ez egy 500 000 font értékű örökséget is tartalmaz az egyik nagyszülőtől. Kamillának van egy 19. századi  műemléki otthona is Reybridge falucskában, Wiltshire-ben. 1996-ban vásárolta meg a Ray Mill House-t 850 000 fontért, miután elvált Andrew Parker Bowles-tól.

 

Kamilla királyné
A Wiltshire-i Chippenham közelében lévő Bolehyde Manor volt Kamilla egykori otthona
Forrás: Northfoto

Kamilla házassága előtti kedvenc otthona a Ray Mill House volt. Úgy tudni, elképzelhető, ha Károly meghal, ide vonul vissza. "Ez az ő saját otthona, ahol bármikor a családjával töltheti az idejét a közélettől távol" - írja a Express. Ez számára egy személyes tér, nem a királyi protokoll szerint kell berendeznie, itt sokkal több szabadságot élvezhet, mint a palotában. Persze úgy is dönthet majd, hogy a néhai király özvegeként a palotában marad és további közfeledatokat lát majd el. 

Kamilla királyné
A wiltshire-i Ray Mill House áll a legközelebb Kamilla szívéhez
Forrás: Northfoto

Kamilla óriási vagyona semmiség Károlyéhoz képest

Kamilla mindennapi munkája ma már nagyrészt Károly király támogatásából áll, amióta 2005-ben feleségül ment hozzá. Bármennyire is gazdag, nettó vagyona elhalványul a királyéhoz képest. A Sunday Times Rich List szerint a király nettó vagyona több mint 10 millió fonttal nőtt csak tavaly. Ez azt jelenti, hogy az uralkodó vagyona állítólag összesen körülbelül 610 millió font: ezzel ő az ország 258. leggazdagabb embere. Vagyona része több ingatlan, amelyet néhai anyjától, II. Erzsébet királynőtől örökölt. A király magántulajdonában van a norfolki Sandringham-ház és a skóciai Balmoral Estate is, ami II. Erzsébet személyes kedvence volt. A Sunday Times szerint befektetései is 120 millió fontot érnek.

Kamilla királyné nettó vagyona elhalványul Károlyé mellett
Kamilla királyné nettó vagyona elhalványul Károlyé mellett
Forrás: Getty Images

 


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.