Diana hercegnő nővére támogatta Vilmos herceget egy katonai ceremónián

Vilmos herceg, Diana hercegnő idősebb fia
Getty Images/Samir Hussein -
Vilmos herceg brit királyi család Diana hercegnő
A Walesi herceg édesapja, III. Károly király nevében jelent meg a diplomaosztón. Lady Sarah McCorquodale, Diana hercegnő ritkán látott nővére megjelenésével támogatta Vilmos herceget ezen a legutóbbi rendezvényen.

A Daily Mail újságírója, Rebecca English szerint Lady Sarah, Diana hercegnő nővére állítólag részt vett szeptember 12-én a Sovereign’s Parade-on a Royal Air Force (RAF) College-ban, ahol Vilmos herceg III. Károly király nevében jelent meg a frissen végzett tisztek diplomaosztóján. 

Harry herceg, Sussex hercege és Vilmos herceg, Cambridge hercege üdvözli nagynénjüket, Lady Sarah McCorquodale-t (balra a második) és Lady Jane Fellowes-t (jobbra) az édesanyjuk, Diana hercegnő emlékére készült szobor leleplezésén
Harry herceg és Vilmos herceg üdvözli Lady Sarah McCorquodale-t és Lady Jane Fellowes-t az édesanyjuk, Diana hercegnő emlékére készült szobor leleplezésén. (2021)
Forrás: Getty Images/WPA Pool

Diana hercegnő nővére feltűnt egy az eseményről közzétett videón

Sarah, a néhai Diana hercegnő legidősebb nővére, közel lakik az RAF Cranwellhez. „Azt hallottam, hogy tudomására jutott, hogy itt van a környéken, és szeretett volna támogatni” – írta English az X-en. Posztjában egy videó is szerepel, amelyen Lady Sarah a háttérben látható, amint Vilmos herceg éppen beszélget egy fogadáson a felvonulás után. A herceg a frissen végzett tisztekkel és családtagjaikkal együtt beszélgetett az RAF Cranwell-i élményeikről és jövőbeli karrierjük reményeiről. Vilmos herceg beszédében saját RAF Cranwell-i kiképzésére is utalt, és viccesen ígéretet tett, hogy csak néhány percet fog rabolni a jelenlévők idejéből.

„Bár én nem pontosan ezen a felvonulási területen végeztem, de itt végeztem el a repülőkiképzést, így tudok valamit a későbbi ünnepségekről - ezért ígérem, hogy csak néhány percet veszek el az időtökből!” - mondta tréfásan a walesi herceg a végzősöknek.

Vilmos herceg beszédében elismerte azoknak a szerepét, akik támogatták a RAF kadétok legújabb évfolyamát. „Az itt összegyűlt családoknak és barátoknak - köszönöm a bátorítást és a megértést, amellyel ezeket a briliáns férfiakat és nőket idáig juttatták, valamint az empátiát, a kompromisszumkészséget és az elkötelezettséget, amelyre szükség lesz ahhoz, hogy ezek a tisztek minden esélyt megkapjanak a karrierjük sikerére” - mondta. 

Vilmos herceg 2008-ban szerezte meg pilóta szárnyait az RAF Cranwell légibázison, ahol az ünnepségen jelen volt Katalin hercegné, Károly király, a jövendőbeli Camilla királyné és Lady Sarah is.

Sarah és testvérei gyakran támogatták Vilmost és Harryt 

Sarah, hasonlóan Diana másik nővéréhez, Lady Jane Fellowes-hoz és testvéréhez, Charles Spencerhez életét a nyilvánosság reflektora nélkül éli, de ő és testvérei is számos alkalommal megjelentek már, hogy támogassák Vilmos és Harry hercegeket

Lady Sarah és Lady Jane akkor is jelen voltak, amikor Vilmos és Harry herceg 2021 júliusában, Diana hercegnő 60. születésnapján leleplezték Diana emlékére készült szobrot a Kensington Palotában.

 Nemrégiben újra összegyűltek Jane férje, Lord Robert Fellowes emlékére tartott szertartáson augusztus 29-én. Robert, aki hosszú karrierje során a királyi udvarban dolgozott és II. Erzsébet magántitkára volt 1990-től 1999-ig, július 29-én, 82 éves korában elhunyt, és egy hónappal később Norfolki magánszertartáson búcsúztak tőle.

Harry herceg meglepő látogatása

Harry herceg váratlan transzatlanti utazása, hogy  lerója tiszteletét, rendkívül érzelmes volt, és a forrás szerint örömmel töltötte el őt, a vendégeket pedig megdöbbentette.

Az utazás jelentőséggel bírt, mivel mindössze két nappal Diana hercegnő halálának évfordulója előtt történt, aaki 1997. augusztus 31-én egy párizsi autóbaleset következtében vesztette életét. Harry váratlan megjelenése az Egyesült Királyságban — a korábbi jelentések ellenére, miszerint nem vesz részt — nem vezetett nyilvános megbékéléshez testvérével, Vilmos herceggel. A Snettisham-i Szent Mária templomban zajló szertartáson az elhidegült testvérek külön ülték végig az eseményt, mindegyikük saját anyai unokatestvéreivel. "Az emberek meglepődtek, hogy Harry ott volt" – mondta az egyik a háromszáz fős vendégsereg tagja a PEOPLE-nek. "Rendkívül jó formában volt – látszott, hogy nagyon örült mindenkinek. És nagyon örült, hogy eljött." A PEOPLE további információi szerint a Sussex herceg meglepő látogatása után az unokaöccse, Charles, a 9. Spencer gróf vendége volt az Althorp House-ban. Az Althorp a Spencer család ősi birtoka Northamptonshire-ben, ahol Diana hercegnő is nyugszik. Májusban Lady Jane, a Spencer gróf, és több Spencer unokatestvér mellett Harry herceg is részt vett az Invictus Games 10. évfordulós szertartásán a londoni St. Paul’s Cathedralben, ahol a királyi család magas rangú tagjai nem képviseltették magukat. 

Harry nagybátyja emlékére tett látogatása és az Althorp House-ban töltött időszaka ismét megerősítette szoros kötelékeit édesanyja családjával.

Ezek is érdekelhetnek:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.