Sztárok, akik több évtizednyi házasság után döntöttek a válás mellett

"Le Deuxième Acte" ("The Second Act") Screening & Opening Ceremony Red Carpet - The 77th Annual Cannes Film Festival
NurPhoto via AFP/Daniele Cifalà/NurPhoto - NurPhoto via AFP
válás sztárpár házasság
A hírességek világában a válás sokkal gyakoribb, mint az évtizedekig vagy akár egy életen át tartó házasság. Ennek ellenére akadnak olyan sztárok, akiknek a párkapcsolatára a legtöbben csodálattal néztek, addig, amíg sok-sok évtized után be nem jelentették a válásukat. Róluk lesz most szó.

A romantika Hollywoodban lassan csak a filmvásznon létezik (vagy ott sem), de azért vannak olyan híres házasságok, amelyek hosszú éveken, sőt évtizedeken állták az idő próbáját. Az ember azt gondolná, hogy aki ennyi ideig szerette a másik felét, az örökre szeretni is fogja, az évtizedes kapcsolatok már egy életre szólnak, de nem. Hiába az együtt töltött évtizedek, valami nem működik, és az egykor legendás sztárpár úgy dönt, véget vet az addig legendás kapcsolatnak, függetlenül attól, hogy milyen régóta voltak házasok

sztár
A sztárvilágban hósszúnak számító két és fél évtized házasság után vált el Arnold Schwarzenegger és Maria Shriver
Forrás: AFP

 

Ők azok a sztárok, akik rengeteg együtt töltött év után vetettek véget a házasságuknak

1. Meryl Streep és Don Gummer

534117945
Meryl Streep és Don Gummer
Forrás: MARK RALSTON / AFP

Meryl Streep 1978-ban találkozott először Don Gummerrel, amikor a bátyja bemutatta őt a férfinak. Hat hónappal később össze is házasodtak, négy gyermekük született, és több mint négy évtizeden át voltak egy pár, legalábbis hivatalosan. A válási szándékukat 2023-ban jelentették be, de addigra valójában már hat éve külön éltek, és bár azt mondták, mindig is törődni fognak egymással, a független életet választották. Tehát, bár a házasságuk közel 45 évig tartott, valójában a párkapcsolat 39 évet élt meg.

2. Dan Aykroyd és Donna Dixon

US-"GET-ON-UP"-NEW-YORK-PREMIERE
Dan Aykroyd és Donna Dixon
Forrás: NurPhoto via AFP

Dan Aykroyd még az 1980-as évek elején ismerkedett meg feleségével, Donna Dixonnal a Doktor Detroit forgatásán. A pár 1983-ban kötötte össze az életét, és közel 40 évig voltak együtt, amikor úgy döntöttek, hogy külön utakon folytatják. Bár véget vetettek párkapcsolatuknak, Dan és Donna úgy döntöttek, hogy törvényesen házasok maradnak, és szülőtársként és üzleti partnerként továbbra is együttműködnek.

3. Morgan Freeman és Myrna Colley-Lee

MONACO-AMADE-PEOPLE
Morgan Freeman és Myrna Colley-Lee
Forrás:  VALERY HACHE / AFP

Morgan Freeman és Myrna Colley-Lee 1984-ben házasodtak össze,  négy gyermekük született. A pár 23 évig maradt együtt, egészen 2007-ig, amikor is véget vetettek kapcsolatuknak. Válásuk csak egy évvel később került nyilvánosságra, amikor Morgan autóbalesetet szenvedett egy női utassal együtt, akiről sokan azt hitték, hogy a szeretője. Morgan képviselője ekkor jelentette be, hogy színész és felesége válófélben vannak. Végül a válás 2010-ben lett hivatalos.

4. Arnold Schwarzenegger és Maria Shriver

US-SCHWARZENEGGER-INAUGURATION
Arnold Schwarzenegger és Maria Shriver
Forrás: AFP/Square

Arnold Schwarzenegger 25 évig volt Maria Shriver férje, mielőtt bombaként robbant a hír, hogy az izomkolosszusnak viszonya volt a család volt házvezetőnőjével, amelyből egy gyermek is született. Shriver azonnal elhagyta Schwazeneggert: 2011-ben különváltak, de a válásuk több mint egy évtizedig elhúzódott, csak 2021-ben zárult le törvényesen. A pár baráti viszonyban van,és szülőtársként is kiválóan működnek együtt.

„Annak ellenére, hogy volt ez a dráma, együtt csináltuk a húsvétot, az anyák napját, a karácsonyokat, az összes születésnapot, mindent együtt. Ha lenne Oscar-díj azért, hogyan kell kezelni a válást, Maria és én kaphatnánk, mert a legkevésbé voltunk negatív hatással a gyerekekre. A kedvesség, amit látsz rajtuk, a feleségemtől származik. A fegyelem és a munkamorál pedig tőlem” — nyilatkozta Arnold Schwarzenegger.

5. Hugh Jackman és Deborra-Lee Furness

MET Gala
Hugh Jackman és Deborra-Lee Furness
Forrás: AFP

Hugh Jackman a 90-es években ismerkedett meg Deborra-Lee Furness-szel a Corelli című ausztrál tévésorozat forgatásán. 1995-ben kötötték össze az életüket, két gyermeket fogadtak örökbe, és több mint két évtizeden át házasok maradtak. Nem sokkal a 27. házassági évfordulójuk után, 2023-ban a pár bejelentette, hogy elválnak. Közös nyilatkozatukban hangsúlyozták, hogy áldásként tekintenek közel három évtizedes házasságukra, de az útjuk az egyéni fejlődésük érdekében különválik.

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.