Eladták Diana hercegné kedvenc ingatlanát: hihetetlen összeget fizettek érte

Princess Diana Wearing a Hat
Princess Diana Wearing a Hat/one person:CB1 - Bettmann
Earl Spencer ingatlaneladás Diana hercegné brit királyi család
A volt walesi hercegné és mostohaanyja híresen szoros kapcsolatot ápoltak. Raine Spencernél gyakori vendég volt Diana hercegné, aki nagyon szerette apja feleségének elbűvölő otthonát.

Az ötemeletes, tágas ház nem is lehetne ennél kívánatosabb, el is kelt, nem is akármekkora összegért. Az ingatlant 10,95 millió fontért, vagyis több mint 5 milliárd forintért adták el. A kifogástalan otthon hangulatos, tipikusan brit ihletésű belső terekkel és tágas külső terekkel büszkélkedhet, beleértve a tetőteraszt és két szabadtéri teraszt. Nem csoda, ha Diana hercegné imádott időt tölteni a mostohaanyjánál.

Diana hercegné At Highgrove
Diana hercegné imádta a Mayfair-i ingatlant
Forrás: Getty Images

A Mayfairben található ingatlant Diana hercegné apja vette, miután felesége, Raine agyvérzést kapott

Diana édesapja, John „Johnnie” Spencer, a nyolcadik Earl Spencer 1990-ben vásárolta meg a Mayfairben található Farm Street 24-et a feleségének, különleges ajándékként, hogy támogassa őt az agyvérzése után. Az ingatlan nagy szerepet kapott Tina Gaudoin írónő 2022-ben megjelent, Raine Spencerről szóló életrajzában, amelynek címe Three Times a Countess (Háromszoros grófnő).

A ház első emeleti könyvtára volt Johnnie kedvenc szobája, míg Raine a földszinti ebédlőben szerette vendégül látni a vendégeket, amelyet ugyanolyan élénkpiros színben díszítettek (és díszítenek ma is), mint az Althorp House, a Spencer család kastélyának ebédlőjét. Miután Earl Spencer 1992-ben meghalt, Raine vette át a Farm Street 24 teljes tulajdonjogát.

A Rightmove szerint Diana hercegné a válást követően gyakran látogatta Raine-t, és sokszor órákon át egyedül ült néhai apja első emeleti könyvtárában. Raine akkor is az ingatlanban töltötte az idejét, amikor értesült mostohalánya párizsi autóbalesetéről.

Az elmúlt 22 évben a pompás ház a neves műgyűjtők, Alan és Mary Hobart, a Mayfairben található Pyms Gallery alapítóinak tulajdonában volt, akik az ingatlant magán művészeti múzeumként használták.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.