Károly király felfüggeszti rákkezelését, jó okkal dönöttek így az orvosok

Károly király, III. Károly király
Getty Images/Euan Cherry -
brit királyi család Károly király III. Károly király rákkezelés
Jövő héten Károly király és Kamilla királyné Ausztráliába és Szamoára utazik, és az a pletyka terjedt el, hogy az uralkodó módosítani fogja a rákkezelését a külföldi tartózkodása alatt. Károly király engedélyt kapott az orvosaitól a látogatásra.

Károly és Kamilla jövő héten Ausztráliába és Szamoára utaznak. A király és a királyné október 18-án indulnak, és négy napot töltenek távol otthonuktól, hogy rész vegyenek a Szövetségi Kormányfők Találkozóján. A 75 éves Károly királyt februárban diagnosztizálták rákkal, és azóta hetente részesül kezelésben. Azonban úgy tudni, hogy bár az utazásig folytatják a kezelést, a király 11 napig szünetelteti azt, amíg külföldön tartózkodik, majd hazatérése után folytatja a terápiát.

III. Károly király és Kamilla királyné
Károly király és Kamilla királyné nagyszabású külföldi utazásra készül.
Forrás: AFP 

Károly király első nagy útjára készül

Annak érdekében, hogy az út problémamentesen és gördülékenyen teljen, Károly király megújult egészségügyi rutint követ: sok időt tölt a természetben és szerettei társaságában. Kiderült, hogy Károly, aki régóta híve az alternatív terápiáknak, a kemoterápiás kezelése mellett a természet iránti szeretetével is segíti a rák ellen folytatott harcát. Az uralkodóhoz közel álló források szerint a király úgy véli, a betegségből való felépülésének egyik fő tényezője az, hogy „sok friss levegőre vágyik, és ösztönzi a családlátogatásokat”.

A munkamániás Károlyt állítólag rá kellett venni, hogy figyeljen a napirendjére, de azóta nagy megnyugvást talált abban, hogy a felépülésére összpontosít. 

Egy forrás szerint: „A király alapvetően munkamániás. Ha éppen nem nyilvános eseményeken van, a következő programokon dolgozik, miközben átnézi a kormányzati iratokat vagy válaszol a levelekre. A körülötte lévőktől érkező tiltakozások ellenére nem igazán lassított le, fontos volt számára, hogy látható maradjon. Még a kezelése alatt is arra törekedett, hogy minden készen álljon a teljes munkaidős visszatérésére. Most a dolgok nagyon pozitív irányba haladnak, ami lehetővé tette számára, hogy hosszú távú terveket készítsen.”

A királyi pár tervezett programjai

A Károly királyt érintő, ausztráliai és szamoai látogatása során napi 12 program lebonyolításával kapcsolatos híreket a segítők cáfolták, hangsúlyozva, hogy a legnagyobb gondossággal dolgozták ki a részleteket a palota orvosai, akik engedélyezték, hogy Károly szüneteltesse a tervezett rákkezelését az ott tartózkodása alatt. 

Az út során Károly és Kamilla koszorút helyez el az Ausztrál Hadigondozó Emlékműnél, és ellátogat a Hazánkért emlékhelyhez, amely az őslakos ausztrálok és a Torres-szoros szigeteki nép szolgálatának állít emléket.

Canberrában az ausztrál parlamentben Anthony Albanese miniszterelnök fogja őket üdvözölni. A királyi pár részt vesz egy grillezésen Sydneyben, és ellátogat a kikötő fölé emelkedő ikonikus operaházhoz. Talán a legmeghatóbb pillanatként a király két rákgyógyászt is meglátogat, akik mindketten az Év Ausztrálja díjat kapták meg a bőrrák kezelésében végzett munkájukért.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.