A hollywoodi sztárszínésznő máig gyűjti a kuponokat és figyeli a leárazásokat

Hilary Swank
Getty Images - Getty Images via AFP
Millió dolláros bébi Hilary Swank Oscar-díj
50 éves lett a színésznő, aki szegény családból kiemelkedve lett kétszeres Oscar-díjas színésznő és hollywoodi sztár. Hilary Swank kerek születésnapja alkalmából összegyűjtöttünk egy nagy adag érdekességet a filmcsillag karrierjéről és magánéletéről.

Hilary Swank tehetségét már gyerekként felfedezték, Ocsar-díjas szerepét pedig annak köszönheti, hogy egy másik színésznő visszalépett. Vakrandin ismerte meg jelenlegi férjét, akitől 48 évesen született gyereke. Íme, néhány érdekesség az 50 éves színésznő életéből.

Hilary Swank
Hilary Swank 50 éves lett
Forrás: Getty Images 

Hilary Swank 50 éves lett - íme, néhány érdekesség az életéből

  • Mexikói vér is folyik Hilary Swank ereiben

Az egyik nagymamája mexikói, a másik nagymamája angol származású. Ezen kívül ír, skót, walesi, holland és német ősökkel is rendelkezik. Utóbbiaknak köszönheti a vezetéknevét, ami néhány generációval korábban még Schwenk volt. A színésznő Amerikában, a Nebraska állambeli Lincoln városában jött világra 1974. július 30-án.

  • Sportoló is lehetett volna

Rendkívül tehetségesnek bizonyult több sportágban is az iskolaévei alatt. Úszásban ifjúsági olimpiára és állami bajnokságokra is kijutott, a tornasportban pedig szép helyezéseket ért el állami szintű versenyeken. A tornában szerzett képességei különösen jól jöttek később az akciójeleneteket igénylő filmjeiben.

  • Kocsiban lakott az anyjával

Már gyerekként felfedezték a színészi tehetségét, de igazán akkor indult el a karrierje, amikor 16 évesen Los Angelesbe költözött. A szülei házassága akkorra már megromlott, és az édesanyja elvállalta, hogy vele költözik a nagyvárosba, noha az anyagi fedezetük erre nem volt meg, és eleinte a kocsijukban laktak. Hilary Swank aztán az első kamerák előtti munkáját a Buffy, a vámpírok rémében kapta, és Az új karate kölyök főszerepe révén sikerült befutnia.

  • Fiút játszott az egyik leghíresebb filmjében

A fiúk nem sírnak című 1999-es filmjével ért a csúcsra, amiért elnyerte a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjat. Az igaz történetből készült filmben a lányként született, de fiúként élő, tragikus sorsú Brandon Teenát alakította, és a szerepre készülve egy hónapon át a való életben is rövid hajjal, az ellenkező nem ruháiban, férfiként próbált meg létezni.

  • Sandra Bullocktól örökölte meg az Oscar-díjas szerepét

A 2004-es Millió dolláros bébi főszerepét eredetileg Sandra Bullock kapta meg, de a forgatástól visszalépett, mivel annak időpontja ütötte volna egy másik filmje munkálatait. Valószínűleg ezt ma már ő is bánja, mivel a szerepet megöröklő Hilary Swank a második Oscar-díját is elnyerte női bokszolóként Clint Eastwood és Morgan Freeman mellett. A film kedvéért annyi izmot szedett magára, hogy az addig viselt ruháit már fel sem tudta húzni.

  • A szabadtéri szórakozás híve

A sportok közel állnak hozzá a magánéletben is, és a természetben végzett, adrenalinban dús kikapcsolódás híve. Ha ejtőernyős ugrásról, vadvízi kajakozásról, vagy síelésről van szó, rá mindig számíthatnak a barátai és családtagjai.

  • 48 évesen lett anya

Az első házasságát 1997-ben kötötte a színész-rendező Chad Lowe-val, ez a frigy 10 éven át tartott. 2018 óta a vállalkozó Philip Schneider felesége, akivel a barátai hozták össze egy vakrandi formájában. 2023 áprilisában érkeztek meg az ikreik, a színésznő így 48 évesen lett anya.

Hilary Swank 48 évesen lett anya
Hilary Swank 48 évesen lett anya
Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images
  • Gyűjti a kuponokat

2005-ben már rég dollármilliókat keresett a filmjeivel, amikor egy nyilatkozatában elárulta, hogy még mindig kivágja az újságokból a kuponokat, figyeli a leárazásokat, és minél nagyobb csomagban veszi a vécépapírt, hogy olcsóbb legyen. Otthon ezt szokta meg, és ezen nem is kíván változtatni.

  • Jótékony célra ajánlotta fel a haját

2007-ben egy kozmetikai cég és egy rákkutatást finanszírozó alapítvány közös akciójának részeként ő is levágta a haját, és felajánlotta azt olyan nők számára, akiknek a rákkezelésük miatt parókára van szükségük.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.