Emily Párizsban: 7 dolog, amin a franciák teljesen kiakadtak

Premiere Of Netflix's "Emily In Paris" Season 4 Part 1 - Arrivals
WireImage/Premiere Of Netflix's "Emily In Paris" Season 4 Part 1 - Arrivals - Kayla Oaddams
sorozat Emily Párizsban Párizs Emily Párizsban (sorozat) Netflix
Megsértődtek a franciák. Az Emily Párizsban negyedik évadában annyi negatívumot mutattak országukról, hogy arról listát lehetne írni. A sorozat gyakorlatilag pellengérre állítja a franciákat, így kénytelenek megvédeni magukat.

Az Emily Párizsban főszereplője, a Lilly Collins által játszott marketingeslány lelkesen bukdácsol a beilleszkedés akadálypályáján, de közben a történet több ponton felháborítja az önérzetes franciákat, akik listába szedték, hogy mit látnak rosszul a sorozat készítői

Emily Párizsban
Emily Párizsban: a fanciák pár dolgon nagyon kiakadtak
Forrás: Getty Images

Emily Párizsban: a negyedik évad legrosszabb pillanatai a franciák szerint

Hiába fut a sorozat immár negyedik éve, úgy tűnik, Emily megállt a fejlődésben, legalábbis a franciák szerint. A főszeplő ugyanis egy ideig próbált beilleszkedni a francia kultúrába, de a negyedik évadban ez a fejlődés megtorpant. A kritikák szerint a sorozat és annak szereplői ezeket a hibákat követik el részről részre: 

1. Nem tisztelik a nevezetességeket, pedig a franciák nagyon büszkék történelmi és építészeti hagyományaikra.  Az evezős jelenetet Claude Monet gyönyörű kertjében vették fel, de ahelyett, hogy Camille és Emily felnőttként beszélgetnének, addig verekednek a híres liliomos tavon, amíg beleesnek a vízbe. Azon sem csodálkozna senki, ha örökre kitiltanák őket a kertből. 

2. Emily francia nyelvtudása nem fejlődik, hiába él évek óta Párizsban. A franciák szerint Emilynek alapvető feladata lenne a nyelv elsajátítása, de sokkal lassabban megy neki, mint azt elvárnák tőle. Egy elegáns párizsi nő beszéljen franciául. 

3. Emily nem elég elegáns az irodai munkához. Bár a franciáknál nincs hivatalos dresscode, a filmben látható rövidnadrágos szettek kiverték a biztosítékot a franciáknál. Bár a korábbi évadban Emily ruhatára trendszetter volt, úgy tűnik az új évad ruhaválasztása nem annyira nyerő. A franciák úgy tűnik ennél sokkal prűdebbek. 

4. A sorozat tehetetlennek ábrázolja a franciákat. Emily érkezése Párizsba sok mindent felforgat, de a franciák erős túlzásnak érzik, hogy az online marketinget és a közösségi médiát az amerikaiak saját találmányként tálalják. Így rendkívül kínos, amikor Luce hónapok óta dolgozik egy projekten, de nem emlékszik a részleteire és súgni kell neki az előadáson. 

5. Olcsónak ábrázolják Franciaországot, ráadásul Mindy és zenekara hiába jut ki az Eurovíziós Dalfesztiválra, a fellépésük és az utazásuk árát maguknak kell fizetniük, ami képtelenség, hiszen a franciáknak fontos a kulturális diplomácia, soha nem tennének ilyet az országot képviselő zenekarral. 

6. Nem minden francia rajong az alkoholért. A negyedik évad harmadik epizódját a készítők a franciák alkohol iránti rajongásának szentelik. Amikor Emily felveti annak lehetőségét, hogy kipróbáljon egy alkoholmentes italt, Sylvie azt mondja, hogy a józanság "a francia kultúra ellentéte". Luce hozzáteszi, hogy „Macron elnök parancsára kitiltották Franciaországból a száraz januárt", ami nem igaz.

7. A franciák túl könnyen rúgják ki az alkalmazottakat: Gabriel kirúgja a cukrászát, amikor kiderül, hogy mégsem kap Michelin-csillagot. A látszat ellenére a francia törvények sokkal jobban védik a dolgozókat, nem lehet ennyire könnyen megszabadulni tőlük. Ez csak egy film, ahol bármi megtörténhet, még az is, hogy Silvye azonnali hatállyal kirúgja Emilyt. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.