Mariah Carey szíve összetört: édesanyja és testvére ugyanazon a napon halt meg

2023 LA Pride In The Park Festival, mariah carey
Getty Images via AFP/2023 Getty Images - Getty Images via AFP
gyász mariah carey családi tragédia
Kettős tragédia érte az énekesnőt, akinek édesanyja, Patricia és nővére, Alison ugyanazon a napon halt meg. Mariah Carey kapcsolata ellentmondásos volt a mindkettejükkel, de a 87 éves korában elhunyt édesanyja halála előtti utolsó hetét együtt töltötték.

Az énekesnő augusztus 26-án, hétfőn nyilatkozott a családi tragédiáról: „Megszakadt a szívem, mert az elmúlt hétvégén elvesztettem az édesanyámat. Sajnos, az események tragikus fordulataként a nővérem is ugyanezen a napon vesztette életét”mondta el. Mariah Carey azt is hozzátette, áldottnak érzi magát, amiért a halála előtti utolsó hetet az édesanyjával tölthette. A Grammy-díjas énekesnő megköszönte a szeretetet és támogatást, valamint azt, ha tiszteletben tartják a magánletét. 

66th GRAMMY Awards - Show, Mariah Carey
Mariah Carey és édesanyja kapcsolata bonyolult volt
Forrás: Getty Images via AFP/2024 The Recording Academy

Mariah Carey és az elhunyt családtagjai közötti kapcsolat bonyolult volt 

Patricia 1969. március 27-én hozta világra Mariah-t a New York állambeli Huntingtonban. Ő volt a legkisebb az operaénekesnő és férje, Alfred Carey három gyereke közül. Mariah szülei elváltak, amikor az énekesnő 3 éves volt, és Patricia megtartotta az elsődleges szülői felügyeleti jogot.

Mariah Carey a 2020-ban megjelent, The Meaning of Mariah Carey című memoárjában részletesen beszámol arról, milyen szinten hanyagolták el a szülei.

„A józan eszem és a lelki békém érdekében a terapeutám arra bátorított, hogy szó szerint nevezzem át és alakítsam át a családomat. Az anyámból Pat lett számomra, Morganből az ex-bátyám és Alisonból az ex-húgom... El kellett engednem a vágyat, hogy egy napon csodával határos módon olyan anyukává és nagy testvérekké válnak, amilyenekről fantáziáltam” írta könyvében a sztár.

Mariah így nyilatkozott az édesanyjáról: „A miénk az árulás és a szépség története. A szeretetről és az elhagyatottságról szól. Az áldozathozatalról és a túlélésről. Többször is felszabadítottam magam a rabságból, de gyanítom, mindig ott lebeg felettem a szomorúság felhője, nem egyszerűen az édesanyám miatt, hanem a közös, bonyolult utunk miatt. Mint az életem számos aspektusa, az anyámmal közös utam is tele volt ellentmondásokkal és egymással versengő valóságokkal. Soha nem volt csak fekete-fehér, az érzelmek egész szivárványa volt”— osztotta meg érzéseit Mariah Carey az emlékiratában.

Mariah Carey és nővére, Alison kapcsolata sem volt zökkenőmentes, az énekesnő minden kapcsolatot igyekezett megszakítani vele. Testvére az énekesnő könyvében róla megjelent állítások miatt beperelte húgát, és 1,25 millió dollárt követelt tőle, amiért szívtelennek állította be a memoárjában. A per Alison haláláig nem zárult le. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.