Halle Berry szerint a hüvelye olyan, mint egy lédús őszibarack

Los Angeles Premiere Of Netflix's 'The Union', halle berry
NurPhoto via AFP/Image Press Agency/NurPhoto - NurPhoto via AFP
klimax Halle Berry menopauza
A hollywoodi sztár a klimax és a menopauza szószólója fontosnak tartja, hogy beszéljen a változókorról, mert úgy érzi, a nőknek kevés információjuk van erről a korszakról. Ám Halle Berry a legutóbbi interjújában magához képest is nyíltan beszélt nemcsak a témáról, hanem a saját vaginájáról is.

A CBS Mornings című műsorában szeptember 17-én, kedden volt vendég Halle Berry, aki meglepő nyíltsággal beszélt a saját klimaxos és menopauza-tapasztalatairól. Szóba került többek között a hüvelyszárazság, a fájdalmas szex, de a színésznő megdöbbentő nyíltsággal beszélt a saját vaginájáról is, amit egy lédús őszibarackhoz hasonlított. 

Lionsgate's "Never Let Go" World Premiere, halle berry
Halle Berry
Forrás: Getty Images via AFP/2024 Getty Images

Halle Berry a menopauza szószólója

A reggeli műsor vezetője azt mondta Halle Berrynek: „Imádom, hogy a menopauzáról beszélsz, mert a legtöbb ember azt hiszi, hogy a menopauza a száraz vaginát jelenti, és kész”. Mire az Oscar-díjas színésznő így válaszolt: „Egy percig valóban ezt jelentette. Most már lédús vagyok, mint a barack!” A két nő nevetésben tört ki, de utána Berry komolyra vette a szót és elárulta, hogy a legborzasztóbb módon tudta meg, hogy menopauzában van, ami akkor történik, amikor a nőknek megszűnik a menstruációjuk, és az ösztrogén és a progeszteron hormonok csökkenésének hatásaitól szenvednek.

„Menopauzális tünet helyett herpeszt diagnosztizáltak nálam, és ez ébresztett rá arra, hogy ha nekem ilyen kevés információm van a menopauzáról, akkor nők milliói tudhatnak még kevesebbet róla” — emlékezett vissza a színésznő a kellemetlen esetre. „Aztán ez csak pörgött a fejemben a gondolat, és rájöttem, hogy csak mi, nők tudjuk a menopauzát destigmatizálni azzal, hogy beszélünk róla, hogy tisztázzuk, beszélünk róla a férjeinkkel, a partnereinkkel, a fiainkkal, a munkatársainkkal. Hagynunk kell, hogy ők is beszélhessenek róla”— tette hozzá.

Nem ez volt az első alkalom, hogy Halle Berry brutálisan nyíltan beszélt arról, hogyan hatott a menopauza a vaginájára. Február 2-án egy New York-i női wellness-fórumon leírta, hogy a szex a barátjával, Van Hunttal (a pár 2020 óta randizik) milyen változásokon megy át.  

„Három váláson mentem keresztül, és végre megtaláltam az igazit. Próbálok szexelni, és olyan, mintha borotvapengék lennének a vaginámban. Éjszaka próbál közeledni hozzám, de olyan érzés, mintha ollóval tenné, én meg azt mondom: húzz el innen! De ő életem szerelme! És akkor rájöttem, hogy valami nincs rendben”osztotta meg intim titkait a színésznő.

A fájdalmas szex mellett Halle hangulatingadozással és alvászavarokkal is küzdött. Az orvosának bevallotta, hogy néha nem emlékszik, miért ment be egy szobába, és állandóan össze van zavarodva. Éjjel nem tud aludni, fáradtan ébred. Az orvosa azt mondta neki, hogy menopauzában van, de ő nem akart erre negatívan gondolni, úgy érezte, hogy bár úgy próbálja a doktor beállítani, még semminek nincs vége, tervei vannak. 

„Valójában ez az életed egy új fejezetének kezdete. Nőként újra kell definiálnunk a változókort” — osztotta meg gondolatait a sztár, azt is hozzátéve, hogy az orvosának semmilyen tudása nem volt a klimaxról, nem készítette fel a menopauzára sem, ezért döntött úgy, hogy a tudatosság szószólója lesz, és használja azokat a platformokat, amelyek világsztárként a rendelkezésére állnak.

Halle májusban egy demonstráción az amerikai Capitolium épülete előtt kiabálta: „Menopauzában vagyok”, azzal a céllal, hogy a kétpárti szenátornőkkel együtt olyan törvényt fogadtassanak el, amely 275 millió dollárt fordítana a menopauza körüli oktatásra és kutatásra.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.