Sophia Loren 90 éves lett: néhány szál orrszőrön múlt egy románca

Sophia Loren
AFP - Collection ChristopheL via AFP
születésnap Díva Sophia Loren szerelem
Sophia Loren 90 évesen is egy élő legenda, akinek élete és szerelmei mind a filmtörténelem részévé váltak. Bár élete legnagyobb szerelme Carlo Ponti maradt, azért nézzük a férfia listáját, akiknek Sophia Loren elcsavarta a fejét.

Sophia Loren, a filmtörténet egyik legnagyobb dívája, a 20. század szépségideáljának megtestesítője és a mozi egyik legikonikusabb alakja. A most 90 éves színésznő karrierje során nemcsak a filmvásznon bűvölte el közönségét, de a való életben is számos férfi szívét meghódította. Bár a romantikus pletykák és híresztelések körülvették, Loren szívét mindig is egy férfi tartotta fogva – Carlo Ponti, a híres olasz filmproducer.

Carlo Ponti Jr. and his mother Sophia Loren
Sophia Loren és fia, Carlo Ponti Jr.
Forrás: Getty Images/European Cultural Award Taurus 2019

Sophia Loren: az olasz szépség megtestesítője

Sophia Loren már fiatalon is a férfiak vágyainak középpontjában állt, lenyűgöző szépsége és eleganciája világszerte ismertté tette. Nemcsak szépsége miatt volt vonzó, hanem tehetsége, intelligenciája és határozottsága miatt is, amelyekkel elbűvölte kollégáit és rajongóit egyaránt. Loren sokszor azt nyilatkozta, hogy a belső magabiztosság és az önbecsülés tette őt igazán ellenállhatatlanná. Ez az egyedülálló kombináció volt az, ami miatt számos híres férfi próbálta meghódítani.

Cary Grant: Egy amerikai álom

Sophia Loren egyik legismertebb szerelmi kapcsolata Cary Granthez, az amerikai filmsztárhoz fűződött. 1957-ben találkoztak a Büszkeség és szenvedély című film forgatása során. A forgatás alatt Grant, aki akkoriban Hollywood egyik legnagyobb neve volt, mélyen beleszeretett a gyönyörű és fiatal olasz színésznőbe. Loren is vonzódott Granthez, és a filmforgatás során szenvedélyes kapcsolat alakult ki közöttük.

Grant annyira komolyan gondolta a kapcsolatukat, hogy meg is kérte Loren kezét, annak ellenére, hogy akkor még házas volt. Azonban Loren úgy döntött, hogy nem Grant oldalán képzeli el az életét. Még fiatal volt, és bár Grant iránt mély érzelmeket táplált, nem tudta feladni Olaszországot és a saját karrierjét. Ez a kapcsolat egy rövid, de intenzív fejezet volt Loren életében, amelyet később is meleg szívvel emlegetett.

Carlo Ponti: A nagy szerelem

Bár Sophia Loren szíve sokakért megdobbant, élete legnagyobb szerelme mindig is **Carlo Ponti** volt. A híres olasz filmproducer 1950-ben, Loren 15 éves korában fedezte fel a színésznőt, és nemcsak karrierjét indította el, hanem hamarosan a szívét is elnyerte. Ponti 22 évvel volt idősebb Lorennél, és ekkor még házas volt, de ez nem akadályozta meg őket abban, hogy titokban szerelembe essenek.

Kapcsolatuk a korábbi olasz törvények miatt bonyodalmakba ütközött, mivel Ponti elvált férfiként nem házasodhatott újra Olaszországban. Emiatt egy mexikói válásra és esküvőre volt szükségük, hogy hivatalosan is egybekelhessenek. Sophia Loren és Carlo Ponti házassága azonban idővel megszilárdult, és Ponti élete végéig Loren hűséges és szerető társa maradt. Kapcsolatuk nemcsak romantikus, hanem mély művészi együttműködés is volt, hiszen Ponti volt a háttérben számos Loren főszereplésével készült sikeres film producere is.

Loren mindig is azt nyilatkozta, hogy Ponti volt az egyetlen férfi, akit igazán szeretett, és hogy a kapcsolatukban a kölcsönös tisztelet volt a legfontosabb. Két fiuk született, Carlo Ponti Jr. és Edoardo Ponti, akikkel Loren mindig szoros kapcsolatot ápolt.

Marlon Brando: egy csókjelenet döntött el mindent

A legendás Charlie Chaplin utolsó filmjébe hívta meg Sophia Lorent és Marlon Brando-t. Bár mindenki azt hitte, hogy a találkozás végzetes lett, Brando mindent tönkretett azzal, hogy a csókjelenet után megjegyezte: 

Ennek a nőnek fekete szőrszálak vannak az orrlukában...

Hát, tegye fel a kezét, aki ezen ne sértődött volna meg. 

Marcello Mastroianni: A vászonszerelem legendája

Sophia Loren és Marcello Mastroianni legendás páros volt az olasz filmművészetben. Bár a valós életben sosem alakult ki köztük romantikus kapcsolat, a filmvásznon megtestesített szerepeik miatt sokan úgy hitték, hogy több van köztük egyszerű barátságnál. Loren és Mastroianni közötti kémia valóban különleges volt: együtt szerepeltek olyan ikonikus filmekben, mint a „Házasság olasz módra” (Matrimonio all'italiana) és a „Napraforgó” (I girasoli).

A két színész mély barátsága egész életükön át megmaradt, és bár a média többször is próbálta romantikus kapcsolatnak beállítani őket, Loren mindig is hű maradt Carlo Pontihoz. Mastroianni és Loren kapcsolata azonban a mai napig a filmtörténet egyik legszebb vászonszerelmeseként él tovább.

Bár Sophia Loren élete során számos férfi szívét megdobogtatta, mindig is hűséges maradt Carlo Pontihoz. Személyisége, intelligenciája és szépsége vonzotta a férfiakat, de Loren sosem engedett a csábításnak. Kapcsolatát Pontival mindig is a stabilitás, az elkötelezettség és a kölcsönös tisztelet jellemezte, ami ritkaságnak számított Hollywoodban és az olasz filmiparban egyaránt.

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.