Szemfényvesztők: Woody Harrelson és Morgan Freeman Magyarországon forgat

Szemfényvesztők, Morgan Freeman, Jessie Eisenberg
film Szemfényvesztők (film) Szemfényvesztők 3 forgatás Budapest
Morgan Freeman és Samuel L. Jackson ugyanabban a budapesti étteremben tűnt fel. A színészlegendák új filmjüket forgatják Szemfényvesztők harmadik részét az a Ruben Fleischer rendezi, akinek a Venomot is köszönhetjük.

Magyarországon forgatják a nagysikerű Szemfényvesztők című film 3. részét. Az illuzionistákról szóló történet eddig kétszer aratott sikert a mozikban, a már jól ismert szereplőgárda egy része a napokban megérkezett Budapestre, hogy elkezdjék a forgatást. A színészlegendák imádják a magyar fővárost, a rajongók találkozhattak Woody Harrelsonnal, de itt lesz a következő hetekben Rosamunkd Pike, Daniel Radcliffe, Lizzy Caplan, Mark Ruffalo, Jesse Eisenberg és Dave Franco is.

Színészlegendák Budapesten, a napokban Mark Ruffalo is megérkezik a Szemfényvesztők forgatására  
Színészlegendák Budapesten, a napokban Mark Ruffalo is megérkezik a Szemfényvesztők forgatására  
Forrás: Getty Images 

A Szemfényvesztők színészei imádják a magyar konyhát

Valószínűleg nem véletlen, hogy Morgan Freemant és Samuel L. Jacksont ugyanabban az étteremben fotózták le. A két színész rajong az ízes magyar ételekért. 

A film forgatása akár egy hónapig is eltarthat, ha a rajongóknak szerencséjük van, a következő hetekben a sztárok még jó néhány helyen felbukkannak majd Budapesten. 

Magyarország az utóbbi években egyre népszerűbb helyszínné vált a filmkészítők számára, köszönhetően a lenyűgöző tájaknak, az építészeti remekműveknek és az alacsony költségeknek. Az ország számos ikonikus filmnek adott már otthont, amelyek közül sok világszerte ismertté vált.

Evita (1996)

Alan Parker rendező monumentális musicalje, amely Eva Perón, Argentína egykori First Ladyjének életét meséli el, részben Magyarországon készült. A főszereplő Madonna és Antonio Banderas mellett a magyar főváros, Budapest is jelentős szerepet kapott. A Parlament épületét például Buenos Aires Casa Rosada-jának alakították át. Az ikonikus jelenet, amikor Madonna a híres Don't Cry for Me Argentina című dalt énekli a balkonon, valójában Budapesten készült, nem Buenos Airesben.

A kémek hídja (2015)

Steven Spielberg hidegháborús thrillere, A kémek hídja szintén Magyarországon forgott. A filmben Tom Hanks egy amerikai ügyvédet alakít, aki egy fogolycserét próbál lebonyolítani a CIA és a KGB között. Budapest szolgált Berlinként a film számos jelenetében, például a Kelet- és Nyugat-Berlin közötti határjeleneteknél. A város építészeti stílusa és az utcakép hitelesen idézte meg az 1960-as évek Németországát.

Die Hard - Drágább, mint az életed (2013)

Bruce Willis híres karaktere, John McClane, a Die Hard sorozat ötödik részében, a Drágább, mint az életed című filmben Budapestre érkezett. Bár a történet szerint a cselekmény nagy része Oroszországban, Moszkvában játszódik, a valós forgatási helyszín Budapest volt. A város központjában zajló akciódús jelenetekben Budapest utcái Moszkvaként jelentek meg, bemutatva a magyar főváros sokoldalúságát és filmszerűségét.

Mentőexpedíció (The Martian, 2015)

Ridley Scott nagyszabású sci-fi kalandfilmje, a Mentőexpedíció is tartalmaz magyarországi forgatási helyszíneket. Bár a film nagy része a jordániai sivatagban készült, a stúdiójeleneteket a Korda Filmstúdióban, Etyeken, illetve a Bálnában vették fel. A stúdió modern létesítményei és technikai felszereltsége ideális környezetet biztosítottak a film vizuális effektusokkal dúsított jeleneteihez, ahol Matt Damon karaktere a Marson ragadva próbál túlélni.

A Borgiák (The Borgias, 2011-2013)

Bár nem egy klasszikus mozifilm, hanem egy történelmi tévésorozat, A Borgiák is megérdemli, hogy megemlítsük. A sorozat, amely a híres olasz Borgia család intrikákkal teli életét mutatja be, részben Magyarországon forgott. A budapesti Rózsadomb és a Korda Filmstúdió szolgált a középkori Róma helyszínéül. A sorozat hitelesen jelenítette meg a reneszánsz korszakot, és elismerést szerzett a látványvilágának köszönhetően.
 

Szerinted is időutazó Daniel Radcliffe?

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.